Argentina nije uspjela savladati Ekvador

Prijateljski susret završen bez golova

Argentina nije uspjela savladati Ekvador

Adnan Beganović

Prijateljski susret Argnetine, s kojom će naš nacionalni tim u utorak odmjeriti snage, i Ekvadora završio je bez golova (0:0).

Argentinski selektor na teren je izveo slijedeći sasatav: Alvarez, Banega, Di Maria, Fernandez, Garay, Higuain, Lavezzi, Mascherano, Orban, Romero, Roncaglia.

Ekvador je u prvih 45 minuta imao nešto više od igre, dok je u drugom poluvremenu Argentina bila mnogo bolja.

U par navrata, naredni protivnik našeg nacionalnog tima, opasno je zaprijetio i to preko Di Marije, koji je tri puta sa nekih 20 metara pokušao savladati protivničkog golmana, no nije uspio.

Najbolju priliku za Argentinu propustio je Alvarez, koji je nakon lijepe akcije šutirao iskosa s nekih 10-ak metara, no stativa je bila saveznik Ekvadora.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Sve u svemu i ne tako dobra utakmica nakon koje su se argentinski mediji raspisali o Lionelu Messiju koji nije igrao zbog povrede i bez kojeg ovaj sasatav Argentine očito nije isti.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.