Pokazivao Messiju da zna gdje će šutirati penal, a on ga osramotio za sva vremena

Al Owais se nije baš proslavio

Pokazivao Messiju da zna gdje će šutirati penal, a on ga osramotio za sva vremena

E. Čaušević

Argentina i Saudijska Arabija igraju trenutno meč prvog kola grupne faze Svjetskog prvenstva, a Gaučosi su furiozno ušli u utakmicu i veoma brzo su uspjeli da slome otpor protivnika.

Argentina je do prednosti mogla doći već u drugoj minuti meča kada je šansu imao Lionel Messi, ali njegov udarac je sjajno zaustavio golman Saudijske Arabije.

Međutim, nekoliko minuta kasnije nakon kornera u kaznenom prostoru S. Arabije srušen je Paredes, a sudija Vinčić je dobio poziv iz VAR sobe da pogleda situaciju.

Iako se meč nastavio i igralo se par minuta Vinčić je dobio poziv da pogleda tu spornu situaciju i na kraju je pokazao na bijelu tačku.

Odgovornost je preuzeo očekivano Messi koji je hladnokrvno uspio da pošalje loptu u mrežu S. Arabije za vodstvo Argentine od 1:0.

Golman Al Owais je pokušao da zbuni Messija i pokazivao mu je da zna gdje će on da šutira, ali na kraju će mu se sigurno mnogi smijati zbog toga.

Oglasi

Messi je majstorski poslao loptu baš u tu stranu u koju je Al Owais pokazivao, a golman S. Arabije se bacio u drugu stranu i pogledom je ispratio loptu ka mreži svog gola.

Pogodak Messija s bijele tačke pogledajte OVDJE.

Argentinci su do kraja prvog poluvremena još tri puta uspjeli da zatresu mrežu Saudijske Arabije, ali su svi ti golovi poništeni zbog ofsajd pozicija.

Najviše prašine diglo se zbog situacije iz 29. minute kada je Lautaro pogodio za 2:0, te su proslavili taj gol, no onda je iz VAR sobe stigla nevjerovatna odluka da je napadač Gaučosa bio u ofsajdu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Sigurno je da su Argentinci mogli već u prvom dijelu da riješe pitanje pobjednika, ali jasno je da nas i u nastavku meča očekuje još mnogo uzbuđenja.

Top Komentari

axel42
A sto ga je osramotio za sva vremena? Što? Golman se bacio na jednu a Messi šutirao u drugu stranu! I to sad brukanje, jeli!! Pa ti se gospodine novinaru ovdje brukaš svaki dan! Šta ti imaš nekom govoriti da je obrukan ko fol za sva vremena!
9 0
VenamaHrabrih
Ubi ih Saudija...
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti