Niko ne može da vjeruje da je VAR poništio ovaj gol Lautara Martineza

Argentinci imaju vodstvo protiv S. Arabije

Niko ne može da vjeruje da je VAR poništio ovaj gol Lautara Martineza

E. Čaušević

Reprezentacija Argentine vodi sa 1:0 nakon prvog poluvremena meča Svjetskog prvenstva protiv Saudijske Arabije iako su Gaučosti još tri puta zatresli mrežu protivnika, ali ti golovi poništeni su zbog ofsajda.

Argentina je već u desetoj minuti uspjela da povede sa 1:0 protiv Saudijske Arabije kada je Lionel Messi hladnokrvno izveo penal i doveo svoju reprezentaciju u vodstvo.

Do kraja prvog poluvremena prvaci Južne Amerike su još čak tri puta zatresli mrežu protivnika, ali golovi su im poništeni zbog ofsajd pozicija.

Prvo je u 23. minuti utakmice Messi uspio ponovo da savlada golmana S. Arabije, ali je taj gol poništen jer je najbolji igrač Argentine bio evidentno u ofsajd poziciji.

Međutim, ono što je mnoge ostavilo bez teksta jeste situacija koja se desila pet minuta kasnije kada je nakon fantastične akcije sjajan gol zabio Lautaro Martinez.

Lautaro je sa saigračima proslavio gol i izgledalo je da je sve bilo čisto, no potom je sudija Vinčić ostavio sve bez teksta kada je poništio taj gol i pokazao je da je iz VAR sobe dobio informaciju da je to bio ofsajd.

Oglasi

Poznato je da se na Mundijalu u Kataru koristi nova tehnologija kada su ofsajdi u pitanju, ali čini se da se u tome zaista pretjeruje.

Ubrzo je objavljena i fotografija koja pokazuje zašto je Lautarov gol poništen. Poručili su da je rame napadača Argentine bilo u ofsajdu i da je zato gol poništen, no to je izazvalo lavinu komentara na Twitteru bijesnih navijača koji tvrde da se taj gol nije trebao poništiti.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Da stvar bude gora za Lautara on je i u 35. minuti utakmice uspio da postigne novi pogodak, ali i on je poništen zbog ofsajda. No, ovaj put tu zaista nije bilo ništa sporno.

Top Komentari

mate.raguz
jee ovaj novinar glup krvi ti!Pa na ovom svjetckom se ne krade,imaju oni digitalni cipovi u loptama, i ako on pisne, to je zaledje.Nema price.Krvi ti tko sve danas pise?
4 0
FudbalskiZnalac
Čist offside, šta je tu sad da se ne vjeruje...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi