Argentina se osvetila Čileu za poraz u finalu Copa Americe

Argentinci slavili nakon preokreta

Argentina se osvetila Čileu za poraz u finalu Copa Americe

Fudbaleri Argentine slavili su sinoć na gostovanju protiv reprezentacije Čilea rezultatom 2:1 u okviru južnoameričkih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

Domaći su sjajno otvorili meč i već su u 11. minuti stigli do vodstva i to preko Gutierreza kojem je asistirao Orellana. Ipak, kratko je trajala radost Čilea obzirom da je Angel di Marija već u 20. minuti nakon asistencije Banege poravnao na 1:1.

Gosti su nedugo zatim došli i do preokreta a za to se pobrinuo Mercado samo pet minuta nakon izjednačenja Di Marije. Asistent je bio Leo Messi.

Reprezentacija Čilea imala je nekoliko velikih šansi u nastavku meča, ali se na njihovu žalost rezultat do kraja nije mijenjao pa su upisali drugi poraz u ovim kvalifikacijama. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Argentina se nakon ovog trijumfa nalazi na 4. mjestu sa osam bodova, dok je Čile sa bodom manje dva mjesta ispod.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi