Argentina sigurna protiv Paragvaja

Dva gola Farfana za trijumf Perua

Argentina sigurna protiv Paragvaja

Reprezentacija Argentine upisala je sinoć na svom terenu vrijedan trijumf protiv Paragvaja u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Gaučosi su slavili sa 3:1.

Domaći su poveli već u trećoj minuti susreta, a strijelac je bio Di Maria. Petnaest minuta kasnije, Febbro je iz penala poravnao na 1:1. Ipak, da Argentina na odmor ode sa prednošću pobrinuo se Gonzalo Higuain koji je u 31. minuti pogodio za 2:1.

 

U drugom poluvremenu, u timu Paragvaja izvršene su sve tri izmjene te su gosti pokušali da se spase poraza. Međutim, pobjedu Argentine svojim golom u 64. minuti ovjerio je sjajni Lionel Messi.

 

Argentina nakon šest odigranih susreta u grupi ima 13 bodova te je na prvom mjestu, dok Paragvaj ima samo četiri boda te se nalazi na posljednjoj poziciji.

 

U drugom susretu ove iste grupe, Sastali su se Peru i Venecuela, a kao i u prethodnom susretu, domaćin je bio uspješniji.

 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Gosti su poveli par minuta pred kraj prvog perioda, a strijelac je bio Arango. U drugoj minuti nastavka, Farfan je stvari vratio na početak, a isti igrač je u 59. minuti preokrenuo rezultat. Venecuela je utakmicu završila sa 10 igrača na terenu, jer je u 68. minuti crveni akrton dobio Cichero.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.