Argentina slavila, Messi zabio, Higuain se povrijedio

Južnoameričke kvalifikacije za SP

Argentina slavila, Messi zabio, Higuain se povrijedio

Edmir Škorić

Argentinska nogometna reprezentacija zadržala se na vrhu tabele južnoameričkih kvalifikacija za odlazak na Mundijal u Brazil 2014. godine.

Gaučosi su na Nacionalnom stadionu bili bolji od domaće selekcije Čilea s 2:1. Čileanci su imali paklenih 20-ak uvodnih minuta, pa je Sergio Romero sa nekoliko dobrih intervencija spašavao svoju momčad. 

 

Ipak, u samo tri minute dva puta se tresla mreža domaćih i tada je sve bilo gotovo. U 28. minuti Lionel Messi se odjednom našao oči u oči sa Miguelom Pintoom i bez problema pogodio. Tri minute kasnije, grešku veznjaka Marcela Diaza koristi Gonzalo Higuain i topovskim udarcem iskosa s desne strane matira Pinta.

 

Napadač Real Madrida se kasnije povrijedio, pa je umjesto njega u 61. minuti ušao iskusni Pablo Horacio Guinazu. Tek u drugoj minuti sudačke nadoknade utješni gol za Čileance. Rezervista Felipe Gutierrez je bio strijelac za konačnih 1:2.

 

Pravu blamažu doživjeli su Urugvajci u La Pazu. Potopio ih je sastav Bolivije, preciznije Carlos Saucedo hat-trickom, a jednom se u strijelce upisao i Gualberto Mojica. Sjajnim golom iz slobodnjaka Luis Suarez je u 81. smanjio za goste.

 

U okršaju reprezentacija s dna tabele, Paragvaja i Perua, slavila je domaća selekcija. Gol odluke postignut je u 53. minuti. Pablo Aguilar je glavom jednu ubačenu loptu s lijeve strane spremio u mrežu Raula Fernandeza.

 

Dodajmo još da su rezultatom 1:1 u Puerto la Cruzu remizirali Venecuela i Ekvador. Juan Arango je doveo domaće u prednost u šestoj minuti, da bi na 1:1 izjednačio Segundo Castillo i tako Ekvadorcima donio bod s kojim su i dalje na drugoj poziciji. 

 

Južna Amerika, kvalifiakcije za SP 2014, 10. kolo:

Bolivija - Urugvaj 4:1 (Saucedo 6, 51, 55, Mojica 27/ Suarez 81)

Paragvaj - Peru 1:0 (Aguilar 53)

Venecuela - Ekvador 1:1 (Arango 6/ Castillo 24)

Čile - Argentina 1:2 (Gutierrez 90/ Messi 28, Higuain 31)

 

Poredak: Argentina 20, Ekvador 17, Kolumbija 16, Venecuela 12, Urugvaj 12, Čile 12, Bolivija 8, Peru 8, Paragvaj 7.

 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti