Zna se koga su igrači Argentine odmah nazvali nakon osvajanja novog trofeja

Nisu ga zaboravili

Zna se koga su igrači Argentine odmah nazvali nakon osvajanja novog trofeja

E. Čaušević

Reprezentacija Argentine uspjela je osvojiti trofej Finalissima nakon pobjede protiv Italije sa 3:0.

Za ovaj trofej borili su se prvaci Evrope i Južne Amerike, a na kraju Gaučosi su sjajnom igrom uspjeli da lakše od očekivanog pobijede Azzurre i dođu do ovog trofeja.

Argentinci su pokazali da su u odličnoj formi pred Mundijal u Kataru, te im je ovo bio drugi trofej u 11 mjeseci nakon što su prošlog ljeta osvojili Copa Americu.

Nakon meča nastalo je veliko slavlje na terenu koje se preselilo i u svlačionicu Argentine gdje su se igrači ovog tima malo više opustili.

No, argentinski mediji pišu da su napravili i fantastičan potez jer su odmah na putem video linka nazvali Sergija Aguera koji je do prije nekoliko mjeseci bio dio reprezentacije, ali se oprostio od igranja zbog problema sa srcem.

Oni su pokazali da nisu zaboravili svog dojučerašnjeg saigrača i njega su prvog nazvali nakon osvajanja još jednog trofeja, a to je oduševilo javnost u Argentini.

Image

Top Komentari

MaxBavarac
Da tako je Argentina je u strasnoj formi i to bi bilo super da se Mundijal igra kao i prethodni godina,medzutim do novembra i decembra "ko' ziv ko' mrtav" tako da im ova sada forma dobro dodze ali nista neznaci do Mundijala...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi