Mbappeove kontroverzne riječi uvrijedile Argentince, Lautaro mu odgovorio, Messi samo šuti

Omavolažavao Južnu Ameriku

Mbappeove kontroverzne riječi uvrijedile Argentince, Lautaro mu odgovorio, Messi samo šuti

Edmir Škorić

Nogometaš PSG-a Kylian Mbappe omavolažavao je Argentinu i Brazil u jednoj izjavi od prije nekoliko dana.

Mlada zvijezda je prije nekoliko dana kazala da Argentina i Brazil ne igraju utakmice na visokoj razini dok ne dođu na Svjetsko prvenstvo i da nogomet u Južnoj Americi nije toliko napredan kao u Evropu te da se to "vidjelo na prošlim svjetskim prvenstvima".

Nekoliko argentinskih reprezentativaca odgovorilo mu je prije utakmice s Italijojm.

"Da, vidio sam šta je rekao, ali Argentina i Brazil imaju igrače velike hijerarhije, odlične razine. Brazil, kao i mi, ima većinu igrača koji igraju u Evropi. Čini mi se to kao nepoštena izjava", rekao je napadač Intera i reprezentacije Argentine.

I Emiliano Martinez, argentinski golman, također se osvrnuo na Mbappeove riječi.

"Bolivija u La Pazu, Ekvador vani s 30 stepeni, Kolumbija u kojoj ne možeš disati. Ali hej, oni uvijek igraju na savršenim terenima i ne znaju kako je igrati i putovati u Južnoj Americi”, rekao je Martínez za argentinske medije.

Zatim je nastavio s obrazloženjem i istaknuo da ako Francuska ili neka druga reprezentacija dođe igrati u Conmebol, sigurno se neće dobro zabaviti zbog svih ovih situacija koje okružuju nogomet na ovom dijelu američkog kontinenta.

“Svi mi Južnoamerikanci igramo u Evropi i svaki put kada dođete u reprezentaciju putujete dva dana tamo i natrag, prilagodite se različitim klimatskim uvjetima, ne možete puno trenirati jer ste iscrpljeni i to također utječe na vas. Neka odu prvi put u Boliviju, Ekvador ili Kolumbiju, da vidimo kako će im biti lako", dodao je golman engleske Aston Ville.

Top Komentari

denimen9
Mbappe puno zuji ali malo meda daje izgleda. Taraba.
2 1
edin12345
Omalovažavao ljudino, edukujte se, čitajte knjige, ili zapošljavajte edukovane i pismene ljude.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi