"Argentina? To je tim koji je imao dva igrača od 600 golova na klupi"

Oglasio se i Higuainov otac

"Argentina? To je tim koji je imao dva igrača od 600 golova na klupi"

Endin Čaušević

Argentina je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji doživjela još jedan debakl jer se već nakon osmine finala oprostila od ovog takmičenja.

Javnost u Argentini je mnogo očekivala od svoje selekcije na Mundijalu, ali na kraju su doživjeli pravo razočarenje. Gaučosi su jedva prošli grupnu fazu, ali su već u prvoj rundi nokaut faze spakovali kofere i vratili se kući.

Na udaru javnosti našao se selektor Jorge Sampaoli koji je mjesecima svojim potezima nervirao Argentince. Sve je počelo objavom spiska na kojem nije bilo Maura Icardija, a onda je postalo još gore kada je u svakom meču eksperimentisao s početnim sastavom.

U utakmici osmine finala protiv Francuske selektor Argentine odlučio je na klupi ostavidi Higuaina, Dybalu, Aguera i mnoge druge zvijezde što je u argentinskoj javnosti bila kap koja je prelila čašu. Nakon svega oglasio se i otac Gonzala Higuaina.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Imaš dvojicu igrača koja su u karijerama zajedno postili preko 600 golova i odlučiš da budu na klupi. Ne mogu uopšte da shvatim tu odluku i siguran sam da je ni on ne može objasniti. Ne znam zašto su protiv Francuske igrali s lažnom devetkom. Takve napadače ostaviti na klupi je van svake pameti", rekao je Higuain Senior.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti