Argentinci lagano protiv Bolivije, Čile izborio četvrfinale

Treće kolo grupne faze Copa Americe

Argentinci lagano protiv Bolivije, Čile izborio četvrfinale

Endin Čaušević

Reprezentativci Argentine savladali su jutros selekciju Bolivije sa 3:0 u posljednjem kolu grupne faze Copa Americe.

Argentincima je ovo treća pobjeda na turniru i opravdali su ulogu prvog favorita za osvajanje Copa Americe. Argentina je u dosta izmjenjenom sastavu bila bolja od Bolivije koja se oprostila od takmičenja.

Gaučosi su do vodstva stigli u 13. minuti utakmice kada je gol postigao Lamela. Samo dvije minute kasnije bilo je 2:0, a ovaj put mrežu Bolivije zatresao je Lavezzi. Do kraja prvog dijela Argentinci su riješili posao kada je na 3:0 povisio Cuesta što je bio i konačan rezultat utakmice.

U drugom meču za drugi krug u direktnom okršaju igrali su Čile i Panama. Aktuelni prvaci Čileanci su slavili sa 4:2.

Panama je do vodstva stigla u petoj minuti preko Camarga, ali je Vargas deset minuta kasnije poravnao na 1:1. U finišu prvog dijela Čile je stigao do preokreta drugim golom Vargasa. Čileanci su posao završili u drugom dijelu kada je dva gola postigao Alexis, dok je za Panamu gol dao Arroyo.

Argentina je prva u grupi D sa devet bodova, dok je Čile drugi sa tri boda manje. Panama je takmičenje završila kao treća sa tri boda, a zadnja je Bolivija bez bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti