Di Maria i Banega za pobjedu Argentine protiv Čilea

Copa America

Di Maria i Banega za pobjedu Argentine protiv Čilea

Argentina i Čile odigrali su sinoć zanimljivu utakmicu u okviru 1. kola grupe D na Copa Americi. Na kraju su se radovali Gaučosi, koji su nastup na ovom turniru započeli pobjedom od 2:1.

Sva tri pogotka viđena su u drugom poluvremenu, a prvi je postigao Angel Di Maria u 51. minutu na asistenciju Evera Banege.

Osam minuta kasnije, ova dva fudbalera su zamijenila uloge i dovela Argentinu do sigurne prednosti. Di Maria je ovoga puta asistent, a Banega strijelac za visokih 2:0.

Sve što su Čileanci uspjeli uraditi do kraja utakmice je počasni gol Fuenzalide u trećoj minuti sudijske nadoknade.

Vrijedi istaći da je selekcija Argentine sinoć bila oslabljena za Lionela Messija, koji je svih 90 minuta proveo na klupi za rezervne igrače.

U drugoj utakmici večeri, Panama je rezultatom 2:1 savladala Boliviju.

Copa America, grupa D:

Argentina - Čile 2:1 (Di Maria 51', Banega 59' - Fuenzalida 90+3)
Panama - Bolivija 2:1 (Perez 11', 87' - Arce 54')



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti