Argentinci odbili putovati u Izrael!

Molbe Palestinaca uslišene

Argentinci odbili putovati u Izrael!

E. Škorić

Prijateljska utakmica između Izraela i Argentine bit će otkazana.

Utakmica je bila planirana za 9. juni u Jeruzalemu, no ona se po svemu sudeći neće igrati.

Bila bi to Argentincima provjera pred put na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, ali igrači i stručni štab odbili su putovati u Izrael.

Brojni argentinski medji javljaju da su igrači protiv odigravanja ove utakmice, a nakon nekoliko dana "natezanja" donijeli su u Argentini odluku da ne putuju u Jeruzalem.

Podsjećamo da su Palestinci tražili od Argentinaca da otkažu ovaj meč, a predsjednik Palestinskog nogometnog saveza ranije je apelovao na sve one muslimane koji obožavaju Messija da spale njegove dresove.

Postojao je veliki pritisak od strane Palestinaca, pa bi to mogao biti jedan od razloga za otkazivanje meča, a nije isključeno da je u pozadini nešto sasvim drugo.

"Izraelska vlada pretvorila je redovnu sportsku utakmicu u politički alat", rekao je Jibril Rajoub, prvi čovjel palestinskog nogometa.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Top Komentari

Benjamingst
Ovaj Israel mrzi citava planeta....
5 3
adis_D11
Jel moguce da jos niko nista nijemkomentarisao,odoh na klix tamo jest garant.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti