Vjerovali ili ne, Messi je svoj najdraži gol u karijeri postigao glavom!

Pored svih majstorija...

Vjerovali ili ne, Messi je svoj najdraži gol u karijeri postigao glavom!

Lionel Messi je u svojoj profesionalnoj karijeri postigao nevjerovatna 593 gola, a mnogi od njih su bili prava fudbalska remek-djela.

Golovi nevjerovatnog Argentinca su dolazili u različitim "oblicima" - od sjajnih slobodnjaka, do fenomenalnih solo prodora.

Samo kreiranje liste Top 100 Messijevih golova bi bilo zahtjevan zadatak, pa je za očekivat da Argentinac ima puno dvojbi kada ga pitaju za najrdaži gol u karijeri.

Ipak, to nije slučaj, pošto je Messi bez puno razmišljanja za Mundo Deportivo otkrio koji mu je najdraži gol u karijeri i vjerovatno mnoge iznenadio, s obzirom da se ne radi o nekom od spektakularnih golova koje je postigao.

Međutim, gol koji je Messi izabrao imao je posebnu važnost jer je postignut u finalu Lige prvaka u Rimu 2009. godine za konačnih 2:0 i pobjedu Barcelone protiv Manchester Uniteda. Zanimljivo je da je Messi taj gol postigao glavom, što je svakako rijetkost za ovog omalenog fudbalskog virtuoza.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Messi je u pomenutom intervjuu za Mundo Deportivo govorio i o predstojećem Mundijalu i šansama njegove Argentine, te je poručio:

"Svi u Rusiju putujemo sa istim ciljem. Titula svjetskog prvaka je naš san, san naše države. Nismo među favoritima, ali smo veoma dobri, treniramo i napredujemo iz dana u dan".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi