Argentinci se još "dozivaju", ali jedno je sigurno - Caballero više neće na gol!

Ko će na teren u odlučujućoj utakmici!

Argentinci se još "dozivaju", ali jedno je sigurno - Caballero više neće na gol!

Reprezentacija Hrvatske je šokirala Messija i družinu u drugom kolu grupne faze i dovela u pitanje plasman Argentine u osminu finala Mundijala.

Hrvatska je slavila sa 3:0, a agonija, ionako blijede Argentine, je počela u 53. minuti kada je golman Willy Caballero napravio kardinalnu grešku i dozvolio Rebiću da pogodi za 1:0.

Nakon susreta nisu prestajale kritike na račun selektora Sampaolija, a mnogi su mu zamjerili i na izboru prvog čuvara mreže. Uskoro su se pojavile i informacije da su igrači zatražili njegovu hitnu smjenu jer se nisu slagali sa njegovim taktičkih i kadrovskim zamislima, ali je nakon sastanka čelnika Fudbalske asocijacije Argentine, stručnog štaba i igrača zaključeno da se ipak "nastavi zajedno".

Situaciju u Argentini je olakšala i jučerašnja pobjeda Nigerije nad Islandom, jer Gaučosi sada sve ponovo imaju, manje-više, u svojim rukama.

Iako je još uvijek mnogo neriješenih stvari u taboru Gaučosa, te je očigledno da atmosfera nikako nije dobra, argentinski novinar Roy Nemer sada saopštava da je jedno jasno. Naime, Willy Caballero sigurno neće na gol u odlučujućem susretu protiv Nigerije.

Mjesto među stativama, navodno, neće zauzeti ni Nahuel Guzman, već će to najvjerovatnije biti Franco Armani.

Prema mišljenju ovog novinara koji već godinama prati Gaučose, Argentina bi protiv Nigerije trebala istrčati u sljedećm sastavu: Armani - Mercado, Otamendi, Fazio, Rojo - Mascherano, Biglia, Banega - Messi, Di Maria, Aguero.

Inače, Argentina i Nigerija susret zadnjeg kola Grupe D igraju u utorak sa početkom od 20:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi