Argentinci u čudu: Pogledajte kakav sastav Dalić sprema za Island

Čak deset promjena

Argentinci u čudu: Pogledajte kakav sastav Dalić sprema za Island

Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić spremio je za posljednje kolo grupne faze Svjetskog prvenstva sastav koji će baciti u očaj Argentince. 

Hrvatska je nakon pobjede protiv Argentine od čak 3:0 obezbijedila plasman u osminu finala, a u posljednjem kolu selektor Dalić ima priliku da odmara glavne zvijezde, što će on i učiniti.

Kako prenose hrvatski mediji, njihov selektor namjerava napraviti čak deset promjena u odnosu na susret protiv Argentine. Jedini koji bi trebao ostati u početnoj postavi je Ivan Perišić, a treba reći i to da bi čak sedam fudbalera u ovom sastavu trebalo debitirati na Svjetskom prvenstvu. Top su Lovre Kalinić, Tin Jedvaj, Čaleta-Car, Josip Pivarić Milan Badelj, Filip Bradarić i Marko Pjaca.

Osim pomenute sedmorke, u Dalićevoj postavi bi se trebali naći Vedran Čorluka, Mateo Kovačić i Andrej Kramarić uz pomenutog Perišića.

Ove vijesti se sigurno nikako neće dopasti selektoru Argentine Jorgeu Sampaoliju čijoj reprezentaciji treba pobjeda protiv Nigerije kako bi se nadala osmini finala. Osim toga, Argentinci priželjkuju da Island ne pobijedi Hrvatsku jer će u tom slučaju oni morati ganjati gol razliku pa će im trebati nešto uvjerljivija pobjeda protiv Nigerijaca. Dakle, za njih bi bilo idealno da Island uopšte ne pobijedi Hrvatsku jer bi ih u tom slučaju pobjeda protiv Nigerije sigurno vodila dalje.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Vjerovatni sastav Hrvatske protiv Islanda: Kalinić, Jedvaj, Pivarić, Čaleta-Car, Čoruka, Badelj, Bradarić, Kovačić, Pjaca, Perišić, Kramarić.

Inače, mečevi Island-Hrvatska i Argentina-Nigerija su na rasporedu u utorak navečer.

Top Komentari

Peđa
Najjača reprezentacija iz bivše države. Samo napred komšije.
14 4
adis_D11
Pjaca ne debituje vec je igrao protiv nigerije. Usao mjesto mandzukica novinaru!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi