Argentinci u šoku: "Više neću igrati za reprezentaciju i sretan sam zbog toga"

Higuain se oprostio od dresa Gaučosa

Argentinci u šoku: "Više neću igrati za reprezentaciju i sretan sam zbog toga"

Endin Čaušević

Argentinski napadač Gonzalo Higuain danas je iznenadio fudbalsku javnost odlukom da više neće nastupati za reprezentaciju.

Higuain se nije našao na spisku selektora Lionela Scalonija u prethodnim utakmicama Argentine i odlučio je da više neće igrati za ovu reprezentaciju. Ova vijest je iznenadila javnost u Argentini jer mnogi vjeruju da Higuain i dalje mora imati mjesto u ekipi.

Ipak, napadač Chelseaja poručio je da je ovo njegova konačna odluka, te da je vrijeme za neke mlađe i nove igrače. Higuain je dodao da jednostavno više ne može gledati kako njegova porodica pati zbog stalnih kritika za njegove igre u nacionalnom dresu.

"Moja era u reprezentaciji je završena i sada ću ekipu gledati s tribina što vjerujem da će usrećiti mnoge ljude. Selektoru sam rekao kako se osjećam i to je moja konačna odluka. Ne mogu više gledati kako mi porodica pati jer su me konstantno svi kritikovali za igre u reprezentaciji. Sretan sam što se sve to sada završava", poručio je Higuain.

Ovaj 31-godišnji napadač za Argentinu je odigrao 75 utakmica i postigao je 31 pogodak.

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Mesijevci idioti ce biti presretni. Za jedan tvoj promasaj mesijevci tebe krive, a ne krive svog amatera koji masi penale u finalima itd, svog teletabisa koji cak 3 finala izgubio, a kazu goat, jes koza je prava, nije se vidio u 3 finala!
0 5
Konj konjski
Zato je ronaldo maestralno odigrao finale europskog prvenstva
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti