Argentinski selektor ne želi čuti za Teveza
Foto: EPA

Tevez nije u Sabellinim planovima

Argentinski selektor ne želi čuti za Teveza

Midhat Šljivak

Selektor reprezentacije Argentine, Alejandro Sabella, nije želio za italijanske medije komentarisati igru Carlosa Teveza.

Igrač Juventusa se oprostio od reprezentacije, nakon što ga selektor Sabella nije pozivao u nacionalni tim, gdje je posljednji meč odigrao 2011. godine. 

Italijanski mediji su od Sabelle tražili analizu igara argentinskih fudbalera u Italiji, a nakon što je došao red na Teveza, selektor Gaučosa je samo kratko rekao:

"Nemam komentar".

Tevez se od reprezentacije Argentine oprostio prošle godine, nakon što dvije godine nije dobio pozica za reprezentaciju, a izjavio je kako su za njega vrata reprezentacije zatvorena.

"Svi znaju da volim da igram za reprezentaciju, ali sigurno je da mi to ne fali. Vrata nacionalnog tima su za mene zatvorena, a ako želite razlog zbog čega, pozovite selektora i stručni štab“, kazao je Tevez prošle godine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Omaleni napadač je odigrao 64 utakmice za reprezentaciju Argentine, te je postigao 13 golova.

Reprezentacija Argentine je prvi protivnik reprezentacije Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.