Sezona koju brat i sestra nikad neće zaboraviti: U nekoliko mjeseci oboje debitovali za Barcelonu

Oni su san ispunili

Sezona koju brat i sestra nikad neće zaboraviti: U nekoliko mjeseci oboje debitovali za Barcelonu

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone poznata je po fenomenalnom radu sa mladim kategorijama.

Čuvena La Masia 'stvorila' je brojne velike zvijezde, a jedan od onih koji su prošli kroz omladinski pogon i dočekali debi za prvi tim je 21-godišnji defanzivac Oscar Mingueza.

On je debi za prvi tim katalonskog velikana imao 24. novembra prošle godine protiv Dinama iz Kijeva, kada je ušao umjesto povrijeđenog Gerarda Piquea.

Pet dana kasnije debitovao je i u La Ligi na Camp Nou stadionu protiv Osasune i ovaj momak je tako ispunio nešto što je san mnogih dječaka.

Porodica Mingueza danas je još sretnija jer je za ženski tim Barcelone debitovala i 17-godišnja Ariadna Mingueza.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sestra fudbalera Bare je upisala prve minute u prvom timu i odigrala je posljednjih 10-ak minuta meča u kojem je Barcelona slavila sa 3:0.

Sigurno je ovo velika stvar za porodicu i ovakve stvari su nešto što se ne dešava često u svijetu fudbala i zaista su posebne.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti