Aris doživio novi poraz, Pašalić još jednom odličan

Odličan nastup Pašalića u derbiju Soluna

Aris doživio novi poraz, Pašalić još jednom odličan

U velikom drbiju Soluna, u okviru Grčkog košarkaškog prvenstva, sastali su se Aris i PAOK, a slavila je gostujuća ekipa, 72:63.

Početak Solunskog derbija obilježila je tvrda košarka i igra koš za koš, a nakon šest minuta igre vidjeli smo svega 14 poena, domaćin je vodio 8:6. Ništa se nije promijenilo do kraja prve četvrtine, a Aris je na odmor otišao sa poenom prednosti, 16:15. Puno bolja igra gostiju u nastavku prvog poluvremena, a gosti su na odmor otišli sa pet poena viška. Vrijedi spomenuti sjajnu atmosferu u dvorani, kakvu mogu samo napraviti solunski navijači. 

 

U nastavku za šest minuta, PAOK je napravio seriju 17:6 i došao do velike prednosti. Aris nije imao ideju u napadu, a kakav, takav priključak držali su zahvaljujući našem, Muhamedu Pašaliću. Međutim sam Pašalić nije se moga suprotstaviti PAOK-u. U posljednjoj četvrtini Aris je prišao na minus šest, ali to je bilo sve od domaćina. PAOK je slavio 72:63. 

 

Najefikasniji u redovima Arisa bio je Pelekanos sa 18 poena, dok je naš Muhamed Pašalić postigao 16, uz šut za dva, 5-5. Kod gostiju sjajni Lazaros Papadopoulos je postigao 20 poena.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.