Aris razbio Panelefsiniakos, Pašalić postigao četiri poena

Pobjeda Arisa u 17. kolu

Aris razbio Panelefsiniakos, Pašalić postigao četiri poena

Danas je na rasporedu bilo 17. kolo Grčke košarkaške lige, a svoju utakmicu odigrao je i Aris Muhameda Pašalića. Solunci su slavili 68:55.

Aris Muhameda Pašalića dočekao je na svom terenu ekipu Panelefsiniakosa. Prvih deset minuta gosti su pružali otpor Arisu. Igralo se koš za koš, a ekipa iz Soluna nakon prve četvrtine imala je prednost 17:15. U nastavku mnogo bolji Aris. Limitirali su goste na samo devet poena, te su na odmor otišli sa 14 poena prednosti. 

 

Nastavio je Aris u istom ritmu i u nastavku utakmice, pa je domaćin u posljednjih deset minuta ušao sa 22 poena viška. Do kraja su Solunci bez problema zadržali prednost, te su slavili 68:55. 

 

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Tsiaras sa 13 poena, dok je naš Muhamed Pašalić postigao četiri, te je dodao tri asistencije. Kod gostiju 14 poena postigao je Eziukwu. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.