Od fudbala je zaradio 100-injak miliona, uživa u svjetskoj slavi, a s utakmice se vraća biciklom

Primjer za ostale

Od fudbala je zaradio 100-injak miliona, uživa u svjetskoj slavi, a s utakmice se vraća biciklom

A. Čaušević

Dok se u modernom fudbalu mnogi takmiče koji će vozati skuplji automobil, ima i onih koji pokazuju poniznost i skromnost. 

Arjen Robben je igrajući za Chelsea, Real i Bayern u itekako uspješnoj karijeri od plata, bonusa i sponzorskih ugovora zaradio oko 100 miliona eura, ali čini se da se kao osoba uopšte nije promijenio.

Robben se prvi put od fudbala oprostio na ljeto 2019., nakon godinu u penziji prošle godine se vratio tamo gdje je sve počelo, u svoj Groningen.

Kako to obično biva kada je u pitanju sjajni Nizozemac na startu je imao određenih problema s povredama, međutim čini se da 37-godišnjak opet uživa u fudbalu.

Jučer je na gostovanju kod Emmena odigrao sjajan meč. Groningen je upisalo visok trijumf s 0:4. Robben je upisao dvije asistencije, a na kraju meča je i zaplakao.

Oglasi

"Prošao sam kroz dosta toga. Ovo je ono što sam želio", rekao je Robben uz suze u očima te poručio da i dalje ima ogromnu želju da igra.

"Želim pomoći klubu, želim igrati. Bit ću sretan ako u tome uspijem. Bio je ovo dug i težak put za mene, ali sam se nastavio boriti. Nagrada kad-tad mora doći."

Na sebe je skrenuo veliku pažnju i poslije utakmice. Naime, jedan od njegovih sugrađana ga je fotografisao kako se kući vraća s biciklom.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Robben je planetarno popularan igrač, međutim očigledno je da mu slava nije udarila u glavu. Nastoji da živi normalan i opušten život što pokazuje i izbor njegovog prevoznog sredstva.

U karijeri je osvojio 31 torfeja, skupio je preko 700 nastupa i postigao skoro 250 golova za klubove i reprezentaciju. Osvajao je Ligu prvaka, igrao je finale Svjetskog prvenstva, međutim sve to ga nije promijenilo.

Top Komentari

Handofsibir
A zasto se smatra biciklo kao neki znak ponizenja. Mozda ih covjek ima vise i mijenja kako mu volja, za shoping, za rekrraciju, za odlazak u kino. Da je bogdom kod nas postavljena veca svijest kod nadleznih, da gradovi moraju imati bicikliste staze
8 0
Fele
Holandija je poznato po biciklima i kulturi voznje bicikla.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti