Arjen Robben: Bliži se kraj
Foto: EPA

Holanđanin svjestan da će uskoro završiti karijeru

Arjen Robben: Bliži se kraj

Sjajni fudbaler Bayern Munchena Arjen Robben priznaje da osjeća da se bliži kraj njegove igračke karijere, te da već razmišlja o životu nakon fudbala.

Holandski reprezentativac je nedavno potpisao novi ugovor, pa će na Allianz Areni ostati do 2018. godine. Robben, ipak, tek treba da odluči da li će nastaviti igrati i nakon isteka sadašnjeg ugovora sa njemačkim prvakom.

"Približavam se kraju svoje karijere, to je realnost", izjavio je Robben za njemački Kicker, te nastavio:

"Sve više i više gledam prema budućnosti i onome što dolazi nakon završetka karijere...Veoma sam opušten, ne brinem oko onoga što će se desiti 2018. godine. Fokusiran sam samo na trenutak u kojem se nalazim."

"Jedina stvar u koju sam siguran je ta da ću se vratiti u Holandiju, u Groningen. Još uvijek imam jake veze sa klubom iz moje mladosti. Možda ću biti u mogućnosti nešto raditi tamo", istakao je iskusni Holanđanin.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Robben je u karijeri nastupao za Groningen, PSV, Chelsea, te Real Madrid iz kojeg je 2009. godine i stigao u Bayern Munchen.

U dresu Bavaraca je odigrao 256 utakmica i postigao 131 pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi