Kako su Šibenčani ispratili Marenzija u Sarajevo: "Željo, Željo, Željo..."

Bit će pomoćnik Ivkoviću

Kako su Šibenčani ispratili Marenzija u Sarajevo: "Željo, Željo, Željo..."

E. Čaušević

Fudbaleri Željezničara prije nekoliko dana počeli su pripreme za novu sezonu Premijer lige BiH.

Plave u pripremnom dijelu sigurno očekuje dosta promjena u igračkom kadru u odnosu na prošlu sezonu, a nekoliko fudbalera već je spakovalo kofere i napustilo Grbavicu.

Željezničar je prošle sedmice dobio i novog trenera, a ovaj tim će u novoj sezoni predvoditi hrvatski strušnjak Tomislav Ivković.

Također, potvrđeno je da će s Ivkovićem na Grbavicu stići i Armando Marenzi koji će imati ulogu prvog pomoćnika u stručnom štabu Željezničar.

Ovaj 55-godišnji stručnjak posljednji angažman imao je na klupi Splita koji je napustio krajem prošle godine, a sada je prihvatio poziv Ivkovića da s njim dođe u sarajevski klub.

Na društvenim mrežama pojavio se i zanimljiv video koji pokazuje kako su prijatelji iz Šibenika ispratili Marenzija za Sarajevo gdje će se priključiti Ivkoviću na pripremama Plavih.

Oni su skandirali Željo, Željo, Željo uz zanimljivo navijanje: "Nema prevare, nema laži, Željo nam je od svih draži".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Marenzi je kao fudbaler imao odličnu karijeru. Ponikao je u Šibeniku, a još je igrao u Spartaku iz Subotice, Olympique Avignonnaisu, Panargiakosu i PAE-u.

Također, na zalasku karijere nastupao je u dresu mostarskog Zrinjskog za koji je odigrao 80 mečeva i zavio je 29 golova. Marenzi je karijeru završio u dresu Plemića 2003. godine.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Najveći klub u državi. To se vidi. Problemi dodju i prodju to je normalno. Ostaje veliki klub kojeg svi vole i poštuju i to pokazuje i video. Velik si Željo!
18 8
Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Hahahahaha šabani
6 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi