Armenci slavili u Pragu, Česi sve dalje od Brazila

Kvalifikacije za EP

Armenci slavili u Pragu, Česi sve dalje od Brazila

E. Škorić

Reprezentacije Češke i Armenije odmjerile su snage su u međusobnom meču u okviru sedmog kola grupe B kvalifikacija za SP, a gosti su na kraju osvojili velika tri boda.  

Česi su utakmicu dočekali s tri boda više u odnosu na Armence i njima su šanse za Mundijal bile nešto veće, no večerašnji poraz otežao je stvari za izabranike Michala Bileka.

S novim se bodom Armenija poravnala s Češkom na diobi trećeg mjesta grupe B, dok bod više ima Bugarska koja večeras gostuje kod Italije u derbiju grupe B.

Armenija, predvođena zvijezdom Borussije Dortmund Mkhitaryanom, iznenadila je u Pragu i povela majstorskim golom Mkrtchyana u 31. minuti. Gosti su imali vodstvo sve do 70. minutem, kada je Tomaš Rosicky zabio za bod svoje selekcije i to uz malo sreće.

No, u drugoj minuti sudačke nadknade Prag je zanijemio kada je Ghazaryan pogodio za novo vodstvo Armenaca i na kraju pobjedu autsajdera.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kvalifikacije za SP 2014, grupa B, 7. kolo:
Češka - Armenija 1:2 (Rosicky 70/ Mkrtchyan 31, Ghazaryan 92)



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.