Armenija na Parkenu ponizila Dansku

Kvalifikacije za SP

Armenija na Parkenu ponizila Dansku

Edmir Škorić

Težak i nikako očekivan poraz doživjela je Danska na svom Parkenu u Kopenhagenu od Armenije u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil naljeto 2014. godine.

Utakmica samo što je krenula, Yura Movsisyan je matirao Stephana Andersena za vodstvo gostiju. Aras Ozbiliz je u 19. udvostručio vodstvo gostiju.

S prednošću Armenaca 2:0 otišlo se na odmor, a domaćin je bio potpuno nemoćan i u drugom dijelu. Movsisyan je drugim golom u 59. minuti riješio sve dileme oko pobjednika, a tačku na 'i' stavio je nogometaš Šahtara i ponajbolji igrač Armenije Henrikh Mkhitaryan u 82. minuti.

Ovim porazom Danska se udaljila od Svjetskog prvenstva. Ostala je na šest bodova, te je sve izvjesnije da neće doći ni do baraža. Inače, šest bodova sada ima i Armenija na petom mjestu. Na vrhu grupe B je Italija sa 14 bodova, dok Bugarska ima 10, a Češka 9 bodova. 

Kvalifikacije za SP, grupa B: 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Danska - Armenija 0:4 (Movsisyan 1, 59, Ozbiliz 19, Mkhitaryan 82)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti