Armenija počela pripreme za BiH, sve oči uprte u Henrikha Mkhitaryana

Žele napraviti iznenađenje

Armenija počela pripreme za BiH, sve oči uprte u Henrikha Mkhitaryana

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Armenije odradila je jutros prvi zajednički trening pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Selektor Armen Gyulbudaghyants je pozvao 27 fudbalera za predstojeće utakmice, a prvi izazovim je duel protiv Bosne i Hercegovine na Grbavici 26. marta.

Iako Armenija u meč protiv BiH ulazi kao potpuni autsajder, u redovima ove selekcije vjeruju da mogu barem do boda protiv naše selekcije. Sve su oči uprte u prvu zvijezdu tima, fudbalera Arsenala Henrikha Mkhitaryana.

Nadaju se da bi upravo on mogao zablistati i donijeti bodove svojoj selekciji, ali ako je suditi po kvoti kladionice Mozzart, iznenađenje na Grbavici je zaista teško očekivati.

Glavni sudija meča je 38-godišnji Danac Jakob Kehelt, a pomoćnici su mu Lars Hummelgaard i Heine Sorensen, dok je četvrti sudija Jens Maae. Radi se o jednom od najboljih danskih sudija koji voli pustiti malo jaču kontakt igru.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nakon utakmice protiv naše selekcije, Armenija će u utorak igrati i drugi meč i u Jerevanu će ugostiti Finsku.

Kompletnu ponudu kladionice Mozzart za meč BiH - Armenije pogledajte OVDJE.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi