Nesuđeni Veležovac majstorijom 'zaledio' stadion Rođeni: "Vidjelo se i kod 3:1 da vjerujemo u sebe"
Bešagić u duelu Igmana i Željezničara

Igman na kraju osvojio vrijedan bod u borbi za opstanak

Nesuđeni Veležovac majstorijom 'zaledio' stadion Rođeni: "Vidjelo se i kod 3:1 da vjerujemo u sebe" · Intervju

S. Mlaćo

FK Igman je iz Mostara odnio u petak 'veliki' bod. Poveli su momci iz Konjica, no Velež se brzo vratio i bilo je 3:1 do kraja prvog poluvremena.

Ni najveći optimisti među navijačima Igmana nisu mogli vjerovati da će na kraju imati razloga za zadovoljstvo, no u nastavku Igman stiže do remija. Duraković i Bešagić su kaznili promašaje Mostaraca koji su mogli ranije riješiti pitanje pobjednika, te je Igman sada u dobroj poziciji dva kola prije kraja sezone.

Kvalitetnu partiju u redovima gostiju pružio je vezista Armin Bešagić koji je postigao i fenomenalan pogodak za 3:3. Bešagić je tako na najbolji način iskoristio priliku koju mu je sa klupe dao Husref Musemić.

“Kao što ste i mogli vidjeti bila je veoma otvorena utakmica u Mostaru. Dobro smo ušli u utakmicu, poveli na samom startu ali poslije nekih 20 minuta došlo je do pada u našoj igri. Velež je to iskoristio i zasluženo došao do 3:1 na poluvremenu“, priča Bešagić, kojeg smo zatim pitali šta je to Husref Musemić kazao njemu i Amiru Veliću kada su dobili šansu odmah početkom drugog dijela.

Musemić je kasnije priznao da je bio nezadovoljan igrom pojedinih igrača u prvom poluvremenu.

“Šef je rekao šta želi od nas u drugom poluvremenu, a to je da budemo tu u sredini malo odvažniji, da sredinu terena pokušamo mi kontrolisati sa loptom. Vidio sam i na ostalim saigračima da također vjeruju da možemo ugroziti tu prednost Veleža i na kraju smo uspjeli", otkrio 24-godišnji vezista.

Oglasi

'Pocijepao' je mrežu sjajnog Osmana Hadžikića za 3:3 i vjerovatno će to biti najljepši pogodak kola, te u konkurenciji za najljepši pogodak sezone.

Pokazao je odvažnost, ono što mu je u ranijim utakmica kod sličnih situacije itekako nedostajalo.

“To je sve bilo u par sekundi, pa i nemate vremena da reagujete. Slažem se sa vama, sigurno da je bilo prilika u prethodnim utakmicama da na isti način pokušam, ali to je ta sekunda razmišljanja. Sigurno da će mi ovo olakšati u mojim narednim odlukama u tim situacijama“.

Rođeni će pokušati Evropu izboriti kroz Kup BiH gdje ih u srijedu očekuje finale sa Zrinjskim, ali i u prvenstvu, no ovaj remi mogao bi im itekako otežati posao. Muke im je zadao nesuđeni Veležovac. Naime, Bešagić je bio meta Rođenih kada se sa Igmanom borio za titulu u Prvoj ligi FBiH, što je na kraju i ostvario.

Oglasi

“Istina, bilo je to prošle zime kada je šef struke bio gospodin Feđa Dudić i to je bila skoro pa završena stvar. A znate kako, drago mi je zbog mog gola naravno, a Veležu želim stvarno puno sreće u narednim utakmicama u borbi za Evropu“.

Igman ima sve u svojim rukama kada je borba za opstanak u pitanju, a prema prikazanom u nastavku sezone, sigurno da klub iz Konjica zaslužuje opstanak. Nadigrali su mnoge rivale, pa i one iz vrha tabele.

“Vjerujte mi da je Igman sigurno jedan od najuređenijih klubova u državi. Ljudi koji vode klub to čine na najbolji mogući način i za njih imam samo riječi hvale. Hvala Bogu i naša dobra igra je to sve popratila i kao što kažete sami odlučujemo o sebi. Ostala su još ta dva kola, dat ćemo sve od sebe i ako Bog da ostvariti zacrtani cilj, ostati u Premijer ligi“.

I u Mostaru je pokazao koliko je koristan za ekipu, no sigurno da se nadao većoj minutaži ove sezone. Priznaje to, veoma je iskren i jasan.

“Iskreno, naravno da sam očekivao još više prilike u ovom drugom dijelu sezone ali šta je tu je. Ja sam svojim igrama zadovoljan, a na kraju najvažnije je ipak da osiguramo opstanak u društvu najboljih“.

Na kraju sezone je slobodan. Na zimu je bio blizu odlaska, no na kraju nije postignut dogovor. Skrenuo je pažnju na sebe i u Prvoj ligi FBiH gdje je bio glavna karika u osvajanju titule, a sada se 'čeličio' u elitnom rangu bh. nogometa. Sasvim uspješno. Svi koji ga poznaju imao samo riječi za ponašanje na terenu, treninzima, ali i van terena.

“Jeste, hvala Bogu, interesovanja je bilo u zimskom prelaznom roku. Već sada postoji interes nekih klubova iz naše lige, a i iz inostranstva. Vidjet ćemo, prije svega ostati fokusiran na ovaj kraj sezone, zatim odmoriti i odlučiti šta je najbolje za moju karijeru“, dodao je za kraj razgovora vezista FK Igman Konjic Armin Bešagić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Igman u narednom kolu dočekuje FK Tuzla City, koji također vodi bitku za opstanak. Sve utakmice narednog kola Premijer lige igraju se u nedjelju u istom terminu, tačnije od 17 sati.

 

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hadzija123
Kako ne sudzeni ****m te nepismena ne sudzeni a ne nesudzeni kad je sudzen vidis da im je presudio
0 2
Alenizmostara
Diže se rezultat Igmana u nebesa, a Velež im napravio 7-8 vrhunskih prilika i samo zahvaljujući tome sto Veležovci nisu bili prisebni Igman nije dozivio potpuni potop.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti