Armin Duvnjak u kakanjskom Rudaru

Nakon epizode na Gibraltaru

Armin Duvnjak u kakanjskom Rudaru

Dino Kurbegović

Sezona u Prvoj ligi FBiH ubrzo kreće, a klubovi se pripremaju za još jednu jednu neizvjesnu sezonu, gdje će se nekoliko ekipa boriti za vrh i ulazak u Premijer ligu.

Jedan od klubova koji ima visoke ambicije je i kakanjski Rudar, kojeg s klupe predvodi Mirnes Buza. U prelaznom roku klub je pojačalo nekoliko nogometaša, a najnovije pojačanje je dolazak 25-godišnjeg ofanzivca Armina Duvnjaka.

Duvnjak je dijete zeničkog Čelika, gdje je sa 17-godina debitovao za seniorsku ekipu, dok je u svojoj karijeri još nosio dres Sloge iz Uskoplja, češkog Banika, dok u Rudar dolazi nakon što je pola godine proveo na Gibraltaru, gdje je u dresu kluba College Europa osvojio i Kup ove zemlje.

Ovaj igrač je već nastupao za Rudar prije pet godina, te mu sigurno neće biti problem prilagoditi se na novu sredinu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Rudar će već u prvom kolu nove sezone imati teško gostovanje u Banovićima, kod domaće Budućnosti, koje se prošle sezone do posljednjeg kola borila za vrh tabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.