NSBiH nakon utakmice u Brondbyju poslao poruku navijačima koji su bili na stadionu

Zahvalili se na podršci

NSBiH nakon utakmice u Brondbyju poslao poruku navijačima koji su bili na stadionu

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u gostima protiv Danske sa 2:0 u prijateljskoj utakmici.

Danska je u posljednjoj pripremnoj utakmici pred Evropsko prvenstvo uspjela da dođe do pobjede, dok su Zmajevi nastavili lošu seriju jer već 13 utakmica ne znamo za pobjedu.

Današnja utakmica igrala se na stadionu u Brondbyju na kojem je bilo oko 10.000 navijača, a podršku su imali i naši reprezentativci.

BH Fanaticosi su i danas pokazali da su uvijek uz reprezentaciju bez obzira na sve, a pjesma naših navijača mogla se čuti tokom cijelog meča.

Navijači su i nakon utakmice pozdravili igrače iako oni nisu baš ostavili najbolji utisak na terenu.

Međutim, sigurno da je nakon više od godinu dana jako lijepo vidjeti navijače na tribinama na utakmici Zmajeva, te je i igračima dosta ljepši ambijent za igranje.

Oglasi

Nakon meča i Nogometni savez BiH oglasio se na zvaničnoj Facebook stranici i zahvalili su se navijačima na sjajnoj podršci danas.

"Hvala sjajnim navijačima! Nogometni/Fudbalski savez BiH zahvaljuje navijačima koji su večeras u Danskoj bodrili bh. reprezentativce, bez obzira na to što su poraženi na stadionu Brondby. Hvala svim navijačima, a posebno BH Fanaticosima koji su tokom čitavog susreta stvarali atmosferu koja je igrače motivisala i davala snagu da se bore do posljednjeg sudijskog zvižduka".

"Sigurno da im nije bilo lako igrati protiv ekipe koja je u top formi, pred početak Evropskog prvenstva, zato se rukovodstvo, stručni štab te igrači još jednom iskreno zahvaljuju svim navijačima na podršci", navodi se u saopštenju.

Hvala sjajnim navijačima! Nogometni/Fudbalski savez BiH zahvaljuje navijačima koji su večeras u Danskoj bodrili bh....

Posted by Nogometni savez Bosne i Hercegovine on Sunday, June 6, 2021

Nakon utakmice i selektor našeg tima Ivaylo Petev izjavio je da je zadovoljan s onim što je vidio danas od svoje ekipe.

"Prvo da poželim puno sreće reprezentaciji Danske na Evropskom prvenstvu. Što se tiče današnje utakmice, mi smo danas igrali s prosjekom igrača 23 godine. Ima li smo dva igrača sa 25 godina, ostalo sve 18, 19, 20 godina... Čestitam im danas na borbi, želji i htijenju da igraju dobro i ja sam sretan zbog njih da su to ispoštovali", kaže Petev i nastavlja.

"Mislim da smo taktički u defanzivi stajali jako dobro, imali smo neke šanse da zabijemo gol, ali tu smo negdje fulali. S obzirom na reprezentaciju Danske odigrali smo dobro i zadovoljan sam s onim što sam vidio danas. Žao mi je što smo primili dva gola nakon kornera, ali to je fudbal igra u kojima su greške sastavni dio".

Top Komentari

zvjezdan10
Ima jedan igrač koji bi mogao da bude potencijalno pojačanje. Ivan Šunjić , 24 godine,rođen u Zenici,roditelji mu iz Kaknja,defanzivni vezni,baš ono što nam fali još od Rahimića a kasnije Bešića, gledao sam ga nekoliko puta ,top u nozi ,ima nastup u jednom prijateljskom meču za Hrvate prije 4 godine ,dakle prepreka za nastup nema nikakvih.Dinamova škola,standardan u Birminghemu otkako je otišao tamo prije 2 godine za 8 miliona eura. Al šta će on, daj ti nama Daniloviča,Ziljkića,Sadikovića i ostale šarlatane.
11 2
user1599499530
Prcit ce oni vama nanu ubrzo
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti