Gigović: Pokazali smo m*da, boriš se za svoju državu

Komentar je dao i Ermin Bičakčić

Gigović: Pokazali smo m*da, boriš se za svoju državu

Haris Zilić, foto: T. Hebib

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u prijateljskom duelu od selekcije Italije rezultatom 1:0, ali za razliku od duela protiv Engleske, u Empoliju smo igrali i malo ofanzivnije, imali smo i tri dobre prilike za pogodak.

Po završetku meča protiv Azzura stigli su i prvi komentari iz našeg tabora, a još jednu upečatljivu utakmicu odigrao veznjak Armin Gigović koji je u dva junska duela pokazao da će biti budućnost naše reprezentacije.

"Igrali smo protiv jake ekipe. Bilo je trke, zadovoljan sam što smo danas uradili. Od prve minute smo se borili. Ovo je jedan dobar put za budućnost, imali smo jaku podršku, jedva čekam naredno okupljanje", rekao je Gigović i nastavio:

"Imali smo više loptu danas nego protiv Engleske. Tako trebamo nastaviti, trebao biti hrabri, nemamo šta se plašiti, moramo nekad pokazati mu*a. Imaju oni dobrih igrača, borili smo se, imali smo šansu za 1:1. Ponosan sam, trebamo samo nastaviti igrati."

Borba je jako bitna kada igraš za svoju državu, istakao je naš veznjak.

"Igramo za svoju državu, moraš se boriti, znali smo gdje trebamo stajati. Čekaju nas jake utakmice, svaku utakmicu moramo pokazati da i mi možemo igrati i da imamo hrabrosti i kvalitete."

Oglasi

Komentar je dao i jedan od najiskusnijih u reprezentaciji, Ermin Bičakčić.

"Imamo dosta posla, vidi se da je neodstajalo dosta igrača, najvažnije da uvijek damo sve od sebe. Pokazali smo večeras drugo lice, ipak se vidi da imamo potencijala, ali treba još rada", rekao je Bičakčić i nastavio:

"Nije jednostavno igrati proti velikih reprezentacija, svaka i mala šansa se mora iskoristiti. Prekidi su isto važna stvar, moram dosta raditi na tim stvarima. Idemo korak po korak, treba strpljenja i mislim da možemo dosta toga uraditi."

Miks iskustva i mladosti je jako bitan, naglasio je Bičakčić.

"Edin i ja smo ostali od te generacije, ovo su novi momci, znaju šta se treba raditi kad se dođe na okupljanje, treba ostaviti srce na terenu. Naš zadatak je da iskustvom pomognemo ovim mladi momcima. Oni su budućnost, a mi ćemo pomoći koliko možemo. U ekipi treba imati miks iskusnih igrača i mladih, to je jedna od najvažniijih stvari. Mogu se neke stvari uraditi, ali najbitnije je da smo organizovani."

Top Komentari

Delminium
Što bi rekao onaj penzioner iz Hrvatske Idi vježbaj pizda ti materina.Svaki duel se odbijate od njih ko od bašluka.
2 0
Amidzanjegov
TO GIGARA!!! LJILJANE ZLATNI, SINE BOSANSKI!!! MUDA SILNA BOSANSKA AJMOOOOO GIGONIIII POVEDIIII AAAAARGGGHHHHH
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi