Nevjerovatne scene iz Empolija pokazuju kolika je zvijezda Sergej Barbarez

Navijači su ludi za njim

Nevjerovatne scene iz Empolija pokazuju kolika je zvijezda Sergej Barbarez

Midhat Šljivak

Sergej Barbarez dugo je bio želja navijača Bosne i Hercegovina i taj san im se konačno ostvario. Barbarez je sjeo na selektorsku klupu i imao je jako težak početak protiv Engleske i Italije.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Emoliju od Italije rezultatom 1:0.

Izabranike Sergeja Barbareza koštala je jedna loša procjena i Italija je stigla do pogotka i trijumfa u ovom meču. Tako je Sergej upisao i drugi poraz na klupi Ljiljana.

Ipak, jasno je svima da su ovo bile utakmice u kojima je novi selektor želio isprobati određene stvari i igrače. Mečevi protiv Engleske i Italije mogu biti odlične za kreiranje tima u budućnosti.

Sergej Barbarez ima ogromnu podršku navijača. Jasno to pokazuju slike iz Empolija nakon utakmice protiv Italije.

Barbareza su okupirali navijači naše selekcije. Mnogi su htjeli potpis i fotografiju, a legendarni Mostarac im to nije odbio.

Oglasi

Ovo je samo jedan dokaz da je Sergej velika zvijezda u Bosni i Hercegovini, a samo je pitanje šta bi tek bilo ako bi odveo bh. tim na neko veliko takmičenje.

Podsjetimo, Barbarez je bio dugogodišnji kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine. Najdraži dres nosio je od 1998. do 2006. godine.

U tom periodu je nastupio u 47 utakmica i postigao je 17 golova. Nažalost, nije uspio otići na veliko takmičenje.

Zbog toga je želja za uspjehom na mjestu selektora sigurno još i veća i nadamo se da će Sergej bh. tim odvesti već na Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

Top Komentari

K79
Njemački DAZN nikada nije prenosio našu utakmicu a sad su prenosili obadvije samo radi Barbareza ljudi govore o njemu kao o živoj legendi njemačkog fudbala !
0 0
BoSniaN_BuLL
Ako nekom vjerujem da za reprezentaciji sve najbolje zeli onda njemu i svi sto su oko njega, kao spahic, papac, bajramovic, hasagic, hrgovic i tako dalje, jer su oni sve dali kada su igrali za reprezentaciju i borili se kao niko a znam da ce i tu sce najbolje probavati da budemi uspjesni!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi