Trenutak nepažnje u zadnjoj liniji bio je dovoljan Azzurrima: Italija savladala BiH!
Drugi poraz BiH pod vodstvom Sergeja Barbareza

Evropski prvaci pobjedom na Euro

Trenutak nepažnje u zadnjoj liniji bio je dovoljan Azzurrima: Italija savladala BiH!

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Empoliju u prijateljskom susretu od selekcije Italije rezultatom 1:0.

Nakon poraza od Engleske izabranici Sergeja Barbareza gostovali su večeras aktuelnom prvaku Evrope - selekciji Italije i upisali su minimalan poraz.

Poslije uvodnog ispitivanja snaga prvu veliku šansu stvara reprezentacija Bosne i Hercegovine. Nakon loše reakcije u odbrani domaće selekcije lopta dolazi Harisa Hajradinovića, ovaj sjajno izbacuje čuvara i šutira, no Donnarumma čudesno brani i spašava Italiju.

Domaća selekcija uzvraća tri minute kasnije. Chiesa se našao u odličnoj prilici, Kenan Pirić dobro brani njegov udarac.

U 14. minuti ponovo je Pirić imao dobru reakciju. Frattesi je dao dugačak for lopti i bh. golman to kupi ispred italijanskog reprezentativca.

Naša selekcija potom prijeti preko Gazibegovića. Dobro je šutirao iz slobodnog udarca fudbaler Šturma, Donnarumma brani. U narednoj akciji šut Hajradinovića je otišao pored gola.

Oglasi

U 21. minuti još jedna dobra šansa za BiH. Hajradinović je u šansi, udarac mu je blokiran.

Imala je potom Italija nekoliko pokušaja, da bi u 38. minuti domaći stigli do gola. Chiesa u kaznenom prostoru pronalazi Frattesija, a ovaj postiže pogodak za 1:0, što je bio rezultat kojim se otišlo na odmor.

Italija je potpuno kontrolisala igru u nastavku meča. Dosta je tu bilo grešaka u igri reprezentacije BiH, no Azzurri prvu veliku šansu stvaraju u 64. minuti. Scamacca izlazi sam pred Pirića, hvata volej, bh. golman sjajno brani.

Potom je bh. tim preuzeo loptu u noge. Međutim, nije tu bilo neke kreativnosti koja bi dovela do stvaranja veće šanse pred protivničkim golom.

Italija u 73. minuti kreira još jednu šansu. Pirić ponovo odličnom odbranom zaustavlja Scamaccu. Dvije minute kasnije isti igrač pokušava s 20-ak metara, ponovo brani večeras raspoloženi Pirić.

Oglasi

Igra se zatim smirila. Dosta je tu bilo izmjena, no bh. selekcija nije imala previše prostora u napadu i sve je bilo poprilično bezidejno. Ipak, u nadoknadi Ahmedhodžić se našao u velikoj šansi. Izašao je sam pred Donnarummu, nije uspio zabiti.

Ostalo je do kraja susreta 1:0 i Sergej Barbarez je selektorsku karijeru započeo s dva očekivana poraza.

Prijateljska utakmica:

Italija - BiH 1:0

Italija: Donnarumma, Darmian, Buongiorno, Calafiori, Bellanova, Jorginho, Fagioli, Cambiaso, Frattesi, Chiesa i Scamacca.

BiH: Pirić, Gazibegović, Ahmedhodžić, Katić, Bičakčić, Mujakić, Šarić, Tahirović, Hajradinović, Gigović i Demirović.

Top Komentari

user1706559607
Cuj ovi ovodje selekora hahahahah niko od pola vas negativaca nije sutnuo loptu ispred sobe a kamoli sta,,Igrati sa svijetskim Ekipama Engelske, Italije a dobro stojati,,naravno da oni sa ovim igracima stvore sanse,,ali svaka cast na zalaganju momci ginu na terenu,,bice to sve dok se vrati dedic,Kolasinac,i jedno dva nova imena ima buducnost
5 2
BoSniaN_BuLL
Gore bi druge reprezentacije prosle, sto imaju iskusne igrace i sto se duze znaju, protiv ove 2 reprezentacije sto smo igrali! U to sam siguran, dobro se bore a drugo ce isto biti, ako se moze malo slabije reprezentacije dobiti a protiv veci ne rijeseno igrati ili nekako minimalno pobjediti, to je dobra stvar za kvalifikacije a ova ekipa to moze! Ove 2 reprezentqcije su ozbiljno igrali i svak zeli ici na evropsko sa dobrom igrom u pripremi, vidio sam na licu spaletija da nije zadovoljan a to nije zbog italije nego zbog nase borbe, jer i protiv engleske je slicno bilo, samo 3 golova previsoko i ne zasluzno po meni!
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi