Gigović se samo nasmijao na pitanje koliko će zaraditi u Rostovu, Hadžikadunića će tek upoznati

Šveđanin bh. korijena u Rusiji

Gigović se samo nasmijao na pitanje koliko će zaraditi u Rostovu, Hadžikadunića će tek upoznati

E. Škorić

Švedski nogometaš bh. korijena Armin Gigović je iz Helsinborga prešao u ruski Rostov.

Gigović ima samo 18 godina i još jedan je talentovani švedski nogometaš, no on je porijeklom Bosanac i nije isključeno da možda u budućnosti zaigra za Zmajeve, baš kao što je to učinio i njegov novi saigrač Dennis Hadžikadunić.

"Rečeno mi je da me Rostov gleda od prošle godine, ali do sada se niko nije čuo s njima. Bilo je ipak lijepo čuti šta misle o meni kao igraču, da me žele i da se raduju mom dolasku", rekao je Gigović u intervjuu za švedski Expressen.

Navodno je trener Rostova inzistirao na kupovini talentovanog nogometaša. "Da, to me i čini sretnijim i daje mi osjećaj sigurnosti".

Transfer je milionski, a i sam nogometaš će naravno dobro profitirati.

"To je naravno važno i lijepo, ali važno je također zadržati istu poniznost koju ste uvijek imali i boriti se za svoje mjesto. Ne treba se opustiti jer kao 18-godišnjak odlazite u veći klubu, morate ostati na zemlji i marljivo raditi".

Novinar švedskog lista upitao je Gigovića koliko će zarađivati, ovaj se samo nasmijao: "Ne želim ulaziti u to, ali samo mogu reći da sam zadovoljan".

Puno se pisalo o tome mjesecima unazad da Gigović odlazi u neki veći klub. Kako se bilo nositi s tim?

"Nije bilo baš jednostavno. U početku je izgledalo super, ali nakon nekog vremena je postalo dosadno. Stalno sam dobivao ista pitanja, ali nisam dao da mi to oduzme fokus. Sada kada je riješeno, napokon mogu odahnuti".

Gigovića u Rostovu čekaju Hadžikadunić i bivši igrač Norrkopinga Pontus Almqvist.

"Osjećam se sigurnije. Dennisa ne poznajem tako dobro, ali znam ko je, dok sam Pontusa već upoznao i razgovarali smo. Osjećat ću se bolje pored njih".

Gigović je otkrio da će u početku sam živjeti u Rusiji dok njegovu roditelji ne dobiju vize.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi