Bosanac spašava klub bankrota: On nas može izvući

Zlatna koka kluba

Bosanac spašava klub bankrota: On nas može izvući

Midhat Šljivak

Mladi veznjak švedskog Helsingborga Armin Gigović (18) privukao je interes mnogobrojnih klubova.

Povezuje se mladi veznjak sa velikim imenima poput Arsenala i Manchester Cityja i Anderlechta, ali je navodno bio najbliži Genovi.

Italijanski tim je ponudio tri miliona eura za njegove usluge. Helsingborg traži nešto više novca, zbog ogromnih financijskih problema koje ima. Iz kluba su priznali da ih Gigović može koliko-toliko izvući iz problema.

"Gigo je momak koji nas definitivno može izvući. Novad od njegovog transfera neće pokriti apsolutno sve minuse, ali će nam itekako dobro doći u spašavanju", rekao je Joel Sandborg, direktor kluba.

Priznao je da za 18-godišnjeg veznjaka vlada veliki interes.

"Da, razgovaramo sa zainteresovanim klubovima. Međutim, ništa nije dogovoreno i to su samo špekulacije. Kad bude sve zvanično i kada se javno rukujemo, onda će sve biti gotovo", rekao je on.

Gigović je član omladinskih selekcija Švedske, ali se svakako svi nadamo da će u budućnosti nastupati za Bosnu i Hercegovinu.

Top Komentari

Amarinho
Ovaj ne zna ni gdje je Bosna
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi