Igra za drugu reprezentaciju, a na kostobranu nosi zastavu BiH!

Nedavno realizovao odličan transfer

Igra za drugu reprezentaciju, a na kostobranu nosi zastavu BiH!

A. Čaušević

Da igrači rođeni i odrasli u inostranstvu zahvaljujući svojim roditeljima ne zaboravljaju i vole Bosne i Hercegovinu nije nikakva strana pojava. 

Već duže vremena dijaspora je vrlo bogat izvor talenata, a posljednji primjeri su svakako Anel Ahmehodžić i Dennis Hadžikadunić koji su debitovali na odličan način u reprezentaciji BiH.

Još jedan Šveđanin bh. porijekla igra odlično, a prije nekoliko dana realizovao je i zvučni transfer u Rostov. Riječ je o Arminu Gigoviću.

Ovaj 18-godišnjak je član omladinskih selekcija Švedske, ali detalj s njegovog kostobrana pokazuje da itekako poštuje zemlju svog porijekla.

Naime, Gigović na jednom od kostobrana nosi zastavu Bosne i Hercegovine što je potvrdio i objavom fotografije na Instagramu.

Inače, u gornjem dijelu je zastava BiH, a u donjem zastava Švedske. Za koga će zaigrati u seniorskoj selekciji ostaje da se vidi. Jedno je sigurno, imat će obećavajuću karijeru što pokazuje i transfer u Rusiju.

Top Komentari

Tmm1987
U jesu i debitirali na odličan način, svaka čast
2 10
MaDaj
Stvarno ste dosadni do bola sa pljuvanjem ove dijece koja nisu ni imali šansu da dobiju poziv a već se prozivaju od strane “navijača”. da se saberemo malo, rodjeni u dijaspori, odrastali sa prijateljima koji su stranci, u Bosnu došli 3 puta u zadnjih 10 godina. I to kad su došli popljuvani su od strane istih tih “navijača” jer “dolaze u nas grad sa svojim Mercedesima i bmveovima da se krče” i sad odjednom trebaju da odustaju od cijelog svog života i izaberu zemlju svojih roditelja znajući da nakon prve izgubljene tekme “navijači” će im ebati mater.... (pogledajte neke od komentara na ovoj stranici da shvatite šta govorim..... ne govorim ništa lažno, samo iskreno... učinimo našu reprezentaciju privlačnijim za igrače našeg porijekla pa možda nećemo gledati “Bosance” u Švicarskoj Austriji i sličnim repkama... i mojne da mi neko kaže to je do saveza... kako vidim likovi tipa “misimovic” se itekako bore za ovu repku, a šta mi???? I za kraj gdje je rodjen taj misimovic? Vozdra
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti