Armin Pašagić karijeru nastavlja na Novom Zelandu

Prvi igrač koji je napustio Mladost iz Kakanja

Armin Pašagić karijeru nastavlja na Novom Zelandu

Dino Kurbegović

Nakon uspješne sezone s IFK Malmö u 2015.godine,  Armin Pašagić stigao je prošle zime u FK Mladost Doboj Kakanj. U Crvenom dresu proveo je polusezonu u BHT Premijer ligi, pa se na kraju odlučio na novi transfer i putuje na daleki Novi Zeland.

Šest mjeseci nakon odlaska iz Švedske, veznjak Pašagić putuje na Novi Zeland u Eastern Suburbs AFC, piše Skanska Dagbladet.

"Odabrao sam ovaj klub, jer su vrlo ambiciozni i jer ću imati priliku da igram Azijsku Ligu prvaka. Biće tu dosta dobrih utakmica i siguran sam da ću imati više prilike za igru", rekao je Pašagić.

Nakon kraćeg boravka u domovini Bosni i Hercegovini u redovima kluba iz Kaknja, Pašagić je upisao dva nastupa u BHT Premijer ligi. Odigrao je svih 90. minuta na Koševu protiv Sarajeva i upisao je nastup ulaskom s klupe protiv Slobode na Tušnju. Sada se raduje nastupima u Premier ligi NRFL.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Pregovarali smo nekoliko sedmica s predstavnicima kluba s Novog Zelanda, i na kraju smo postigli dogovor i osjećam se spremnim za nova iskustva. Radujem se da ću igrati u Premier ligi NRFL i da ću sarađivati s trenerom Malcolm McPhersonom, koji me želio dovesti sve vrijeme dok sam igrao u Bosni", kaže Pašagić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti