Arnautović brutalno odgovorio Garyju Nevilleu

Nije ga štedio

Arnautović brutalno odgovorio Garyju Nevilleu

E. Čaušević

Nekadašnji engleski fudbaler Gary Neville nedavno je kritikovao austrijskog reprezentativca Marka Arnautovića.

Nakon jednog poraza West Hama na udaru javnosti najviše je bio Arnautović koji je ljetos stigao kao veliko pojačanje iz Stoke Cityja. Ipak, Austrijanac se nije uspio baš najbolje dokazati u dosadašnjem dijelu sezone, a žestoke kritike dobio je od nekadašnjeg igrača Manchester Uniteda, Garyja Nevillea.

"U karijeri sam igrao samo s jedinim igračem koji nije trebao izgovor da se ne vraća u odbranu, a to je bio Cristiano Ronaldo. Te sezone postigao je 40 golova. Arnautović je umislio da je Ronaldo. To je problem jer misli da je bolji nego što jeste", rekao je Neville.

Arnautović je odlučio sačekati nekoliko dana sa odgovorom, ali kada je odlučio izaći u javnost bio je zaista brutalan. Priznao je da se divi Nevillu kao igraču, no kao treneru to je apsolutno drugačija priča.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Poštujem ono što je Neville uradio kao igrač. Bio je briljantan u Manchester Unitedu i kapa dole za sve ono što je postigao. Ali, šta je uradio kao trener Valencije. Njegov posao je da kritikuje, to je jedino što taj čovjek zna raditi. Ne kažem da je on niko. On je postigao mnogo toga kao igrač. No, kao trener? Najbolje je da ostane na TV-u kao gost komentator", poručio je Arnautović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi