Arnautovićev brat odbrusio predsjedniku Stokea

Nakon teškog napada

Arnautovićev brat odbrusio predsjedniku Stokea

Transfer Marka Arnautovića u West Ham nije najbolje prihvatio Peter Coates, predsjednik njegovog sada već bivšeg kluba Stoke Cityja. 

Za dovođenje Arnautovića tim iz Londona je izdvojio 27 miliona eura, čime je postao najskuplji 'čekićar', a s njegovom odlukom da ovoga ljeta promijeni sredinu nije se pomirio predsjednik Stoke Cityja Peter Coates koji je osuo paljbu po reprezentativcu Austrije.

"Razočarani smo. Povratili smo karijeru Arnautoviću. Naši menadžeri i treneri su radili veoma naporno na njegovom razvoju, napravili su ime od njega. Radili smo prošle godine toliko na dugoročnom ugovoru, da bi on već sljedećeg ljeta otišao. Ali tim je važniji od pojedinca", izjavio je Peter Coates. 

Nakon napada predsjednika Stoke Cityja, oglasio se i Markov brat Danijel Arnautović koji ujedno radi kao agent. On smatra da u Stoke Cityju zapravo trebaju biti zadovoljni s obzirom koliko su zaradili na transferu.

"Neću otkrili zašto je Marko otišao. Reći ću samo da bi gospodin Coates trebao da počisti đubre u svom dvorištu, prije nego odluči da upre prstom u nekoga van kluba. Ako klub želi da otkrije na šta mislim, na njima je, ali ovo je posljednji put da komentarišem bilo šta što poručuju. Lično želim da im se zahvalim na hrabrosti što su prije četiri godine potpisali mog brata", kazao je Danijel Arnautović. 

U dosadašnjoj karijeri Arnautović je, pored Stoke Cityja, igrao još za Twente, Inter i Werder. Prošle sezone je odigrao 35 mečeva u Premiershipu, upisavši sedam golova uz sedam asiistencija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovog ljeta West Ham su još pojačali Pablo Zabaleta i Joe Hart. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi