Mark Hughes želi napadača Southamptona

Austin odlazi kod Hughesa?

Mark Hughes želi napadača Southamptona

E. Ganibegović

Stoke City želi da u svoje redove angažuje napadača Southamptona Charlie Austina.

Nakon što je ekipu Stoke Ctyja napustio njihov dugogodišnji napadač Jonathan Walters, Mark Hughes šef Pottersa traga za napadačem koji će nadomjestiti njegov odlazak.

Hughes želi da dovede napadača koji će igrati zajedno sa Berahinom u vrhu napada, a Charlie Austin je upravo tip igrača kojeg on želi.

Austin je imao par fantastičnih sezona u QPR-u, pa je uslijedio transfer u Southampton, međutim u Southamptonu se nije naigrao, često je bio povrijeđen, ali bez obzira na to nije dobivao mnogo prilika.

Southampton je u januaru doveo Gabbiadinija iz Napolija, pa je Austin pao u drugi plan kod trenera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U 54 utakmice koliko je odigrao u engleskoj Premier ligi Austin je postigao čak 25 pogodaka, pa nije ni čudno što ga Hughes želi u svojoj ekipi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi