Nova fudbalska tragedija: Golman odbranio penal, srušio se i nedugo zatim umro
Mladi čuvar mreže skinuo je penal i zatim je došlo do tragedije (Foto: Pexels)

Tragedija u Belgiji

Nova fudbalska tragedija: Golman odbranio penal, srušio se i nedugo zatim umro

M. Šljivak

Još jedna tragedija potresla je svijet fudbala. Mladi golman belgijskog niželigaša Winkel Sporta, Arne Espeel (25), preminuo je nakon što se srušio na terenu na današnjoj utakmici.

Mladi 25-godišnji golman belgijskog niželigaša Winkel Sporta Arne Espeel preminuo je nedugo nakon što je stigao u bolnicu. On se na jučerašnjoj utakmici samo srušio i došlo je do tragedije.

Espeel se srušio na početku drugog poluvremena. Odbranio je penal, brzo je ustao jer je lopta još uvijek bila u igri, da bi se potom samo srušio na teren.

"Lopta je još uvijek bila u igri. Odbranio je penal, pokušao je brzo ustati kako bi uhvatio loptu, ali se zatim samo srušio. Užasne scene", rekao je pomoćni trener belgijskog tima Stefaan Dewerchin.

Hitna pomoć je ekspresno reagovala. Čak pola sata trajalo je oživljavanje nesretnog momka, prebačen je u bolnicu, ali nažalost nije izdržao i preminuo je.

Utakmica je naravno prekinuta. Nikome više nije bilo do fudbala, a igrači oba tima su bili teško potreseni onim što su vidjeli.

Oglasi

"Nakon meča smo svi zajedno sjeli u kantini i čekali smo novosti. Ostali smo u šoku kada je stigla vijest da je preminuo. Žestok je ovo udarac za nas. Mislim da neki od fudbalera još uvijek ne mogu da shvate šta se dogodilo", govori Dewerchin.

S obzirom na to se radi o malom timu, svi u klubu su se jako dobro poznavali. Arne je bio omiljen među svima.

"Naš golman je bio prekrasan momak. Uvijek je znao svima popraviti raspoloženje. Ne mogu da vjerujem da ga više nema", dodao je pomoćni trener belgijskog kluba.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Za ponedjeljak je zakazana autopsija preminulog golmana i tada će biti objavljen tačan razlog njegove smrti.

Tragedije u svijetu fudbala su veoma česte. Dosta fudbalera je u proteklim godinama gubilo život na terenima, ali nažalost ovakve tragedije se ne mogu predvidjeti.

Oglasi