Arrigo Sacchi: Čim Napoli izgubi, mediji će napasti Sarrija
Foto: EPA

Legendarni trener Milana tvrdi

Arrigo Sacchi: Čim Napoli izgubi, mediji će napasti Sarrija

Napoli se trenutno nalazi na prvoj poziciji u Seriji A, a izabranici Maurizija Sarrija u novoj sezoni znaju samo za pobjede, pa su ih tako u prvih sedam kola nove sezone upisali isto toliko.

Ekipa sa juga Italije igrao izuzetno efikasan i dopadljiv fudbal, pa mnogi smatraju da je Sarri svoju ekipi doveo do savršenstva kada su ofanzivni zadaci u pitanju. Napoli je, sasvim sigurno, među ekipama koje igraju najljepši fudbal u Evropi, ali legendarni italijanski trener Arrigo Sacchi smatra da će hvalospjevi na račun Sarrija i njegove ekipe uskoro doći kraju.

"Sarri spada u grupu pozitivnih trenera, koji imaju dobre ideje i iste pokušavaju pretvoriti u nešto konkretno podučavajući igrače", izjavio je legendarni stručnjak koji je 1994. godine vodio Italiju do finala Svjetskog prvenstva.

"On je uspio stvoriti remek djelo. Međutim, čim Napoli izgubi nekoliko utakmica, mediji će napasti Sarrija, ne shvatajući da su prihodi njegove ekipe tek jedna četvrtina prihoda nekog drugog kluba, da Napoli nema bogatu historiji i da se mora takmičiti sa ekipama koje su osvojile tri puta više trofeja", dodao je Arrigo Sacchi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi