Napoli nastavio niz, na San Paolu deklasiran Cagliari
Foto: EPA

Italijanska liga, 7. kolo:

Napoli nastavio niz, na San Paolu deklasiran Cagliari

Fudbaleri Napolija pobijedili su Cagliari na u okviru 7. kola italijanske Serie A. 

Napolitanci su rutinski odradili posao protiv jedne od ekipa koja će biti među kandidatima za ispadanje u niži rang takmičenja, a na kraju su na svom San Paolu slavili s uvjerljivih 3:0. 

Da Cagliari nema šta tražiti u Napulju bilo je jasno već u prvom poluvremenu. Nakon četiri minute igre Napoli je došao do prednosti preko Hamšika, da bi potom u 40. minuti, golom s bijele tačke, Mertens udvostručio prednost.

Pri rezultatu 2:0 se otišlo na odmor, a već u drugoj minuti nastavka viđen je novi gol. Ovoga puta u režiji Koulibalyja, koji je, ispostavit će se, postavio ujedno konačnih 3:0. 

Napoli je ovom pobjedom nastavio niz od sedam uzastopnih pobjeda i trenutno je lider Serie A, dok je Cagliari na 14. mjestu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 7. kolo:

Napoli - Cagliari 3:0



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi