Arrivederci Scudetto
Foto: EPA

Roma poražena

Arrivederci Scudetto

Midhat Šljivak
Teme:

Fudbaleri Rome poraženi su večeras na Olimpicu od Sampdorije (0:2), te su već izvjesno ispali iz borbe za titulu prvaka Italije.

Tim Rudija Garcije je doživio novi šok. Bodove iz Rima je odnijela sjajna Sampdoria, koja je slavila s 2:0.

Do prvog pogotka na utakmici se moralo čekati sve do 68. minute kada gosti stižu do vodstva. De Silvestri je iskoristio lošu reakciju odbrane Rome, te je pogodio za prednost Sampe od 1:0.

Novi hladan tuš za domaće uslijedio je u 78. minuti. Samo četiri minute po ulasku u igru Luis Muriel pogađa za sigurnih 2:0 za goste iz Genove.

Dodatno je Romi otežao Keita koji je isključen u 81. minuti, a do kraja je Sampa održala prednost, te je stiga do pobjede.

Miralem Pjanić je odigrao svih 90 minuta za Romu.

Serie A, 27. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma - Sampdoria 0:2 (De Silvestri 60', Muriel 78') 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti