Aršavin kapiten Rusije na Euru

Aršavin kapiten Rusije na Euru

Selektor ruske nogometne reprezentacije Dick Advocaat imenovao je Andreja Aršavina kapitenom svog tima za evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini. 

Aršavin je nogometaš londonskog Arsenala, koji se od februara nalazi na posudbi u Zenitu iz St. Peterburga, prenose agencije. 

 

"Aršavin je zbog svoje karizme najbolji izbor za kapitena", kazao je holandski stručnjak koji vjeruje da njegova ekipa može imati bitnu ulogu na prvenstvu.

 

"Svi govore samo o Španiji, Njemačkoj i Holandiji, ali mi ćemo pokazati koliko možemo biti opasni po svaku ekipu. Mislim da smo favoriti iz drugog plana'', izjavio je Advocaat.  

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

 

Rusija, koja je na zadnjem evropskom prvenstvu u Austriji došla do polufinala, u grupi će igrati protiv Poljaka, Čeha i Grka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.