Trku za titulu u Premier ligi odlučilo je 15 utakmica - sada je jasno i kojih

Većinu je igrao Arsenal

Trku za titulu u Premier ligi odlučilo je 15 utakmica - sada je jasno i kojih

Esmer Oštraković
Teme:

Trka za titulu u Premiershipu završena je proteklog vikenda nakon novog kiksa Arsenala ovaj put na gostovanju kod Nottingham Foresta.

Tako je Manchester City ponovo postao prvak Engleske, a ukoliko pogledamo unazad da se primjetiti da je 15 utakmica odlučilo sezonu i većinu ih je igrao Arsenal.

Manchester United 3-1 Arsenal - 4. septembar 2022. godine

Tim Mikela Artete došao je na ovaj meč nakon pet uzastopnih pobjeda na početku sezone. Kontroverzna odluka otišla je na stranu Manchester Uniteda i Topnici su prosuli prve bodove.

Manchester City 2-1 Fulham - 5. novembar 2022. godine

Arsenal je bio u brilijantnoj formi, a Manchester City trudio se da prati njihov ritam. Crveni karton Joao Cancela otežao je stvari Guardiolinoj ekipi, ali penal u 97. minuti koji je u gol pretvorio Haaland donio im je tri boda.

Oglasi

Manchester City 1-2 Brentford - 12. novembar 2022. godine

Kako se Svjetsko prvenstvo bližilo Arsenal je ispustio samo pet bodova. Manchester Cityju je trebala pobjeda, ali je Ivan Toney u 98. minuti pogodio za pobjedu na Etihadu.

Arsenal 0-0 Newcastle United - 3. januar 2023. godine

Topnicima je praktično ukradena pobjeda protiv Newcastlea. Bili su bolji tokom cijelog susreta, ali gosti nisu htjeli da igraju i svi su bili ljuti nakon utakmice.

Everton 1-0 Arsenal - 4. februar 2023. godine

Oglasi

Sean Dyche preuze je Karamele i protiv Arsenala je odigrao klasično svoju utakmicu. Na kraju je ostvario zlata vrijednu pobjedu.

Tottenham 1-0 Manchester City - 5. februar 2023. godine

Dan kasnije, lokalni rival je Arsenalu uradio veliku uslugu jer su ostvarili pobjedu protiv Manchester Cityja na svom terenu.

Arsenal 1-1 Brentford - 11. februar 2023. godine

Užasan vikend za VAR. Odluka koja je otišla na štetu Arsenala i Brentford je uzeo bod. Naime, gol Ivana Toneya nije okarakterisan kao ofsad iako je bilo i više nego očito da je bio iza leđa odbrane Arsenala.

Oglasi

Arsenal 1-3 Manchester City 15. februar 2023. godine

Arsenal je imao osam bodova prednosti i utakmicu više, ali su poraženi na svom terenu od direktnog konkurenta za titulu.

Aston Villa 2-4 Arsenal 18. februar 2023.

Činilo se da je to presudan dan za titulu. Nakon lošeg rezultata protiv Cityja, sve je mirisalo na novi remi, ali onda je Arsenal u sudijskoj nadoknadi postigao dva gola i došao do pobjede.

Nottingham Forest 1-1 Manchester City - 18. februar 2023. godine

Oglasi

Kasni gol Chrisa Woodsa bio je velik za Nottingham, ali i za Arsenal, ipak na kraju se ispostavilo da će Topnici sve prokockati.

Arsenal 3-2 Bournemouth - 4. mart 2023. godine

Gubili su Topnici 2:0 na svom terenu, ali su napravili nevjerovatan preokret. Pobjednički gol viđen je u 97. minuti, a strijelac je bio Reiss Nelson.

Liverpool 2-2 Arsenal - 9. april 2023. godine

Arsenal je bodove počeo prosipati na gostovanju kod Liverpoola. Imali su 2:0 protiv Liverpoola koji dugo nije ostvaro pobjedu. Ipak, prokockali su to i na kraju su se morali zadovoljiti bodom.

Oglasi

West Ham 2-2 Arsenal - 16. april 2023. godine

Sedmicu kasnije činilo se da su se igrači Arsenala oporavili od Anfielda jer su perfektno startali utakmicu u Londonu. Imali su dva gola u prvih 10 minuta, ali su onda nestali sa terena i West Ham je uzeo bod.

Arsenal 3-3 Southampton - 21. april 2023. godine

Pobjeda protiv davljenika bila je idealna nakon dva remija u kojima je Arsenal bio dosta bolji protivnik. Ipak na kraju su spašavali bod na svom terenu.

Manchester City 4-1 Arsenal - 26. april 2023. godine

Potražite više informacija na temu Premier league:

Put na Etihad sa ovakva tri rezultata iza sebe nije slutio na dobro. Tako se i desilo i Manchester City je preuzeo vrh.

Topnici nisu uspjeli, ali je sigurno da će uz neka pojačanje i naredne sezone igrati važnu ulogu u Premiershipu, a ko zna možda i u Ligi prvaka.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi