Gotovo je! Manchester City odbranio titulu prvaka Engleske, Nottingham izborio opstanak

Novi poraz Arsenala stavio je tačku na i

Gotovo je! Manchester City odbranio titulu prvaka Engleske, Nottingham izborio opstanak

E. Ganibegović

Manchester City je novi-stari prvak Engleske, a Nottingham Forest i naredne sezone će igrati Premiership. Jasno je to nakon današnje utakmice između Nottinghama i Arsenala.

U okviru 37. kola engleske Premier lige Nottingham Forest skinuo je još jedan veliki skalp. Na City Groundu pao je Arsenal, a rezultat je bio 1:0.

Prva velika šansa u 18. minuti i to za Arsenal kada je Gabriel Jesus bio neprecizan, da bi domaći tim samo minut kasnije stigao do vodećeg i pobjedonosnog gola preko Awoniyija.

Bio je to jedini šut domaće ekipe u okvir gola na utakmici. Bazirali su se na branjenje prednosti i uspjeli u tome, te riješili dva velika pitanja.

S ovim porazom Arsenal više nema šanse da bude prvak Engleske jer Manchester City sada bježi četiri boda, a ima odigrati još tri utakmice, dok Arsenal samo jednu.

Arsenal će na drugoj poziciji završiti ovu sezonu nakon što je dugo bio prvi, a za utjehu im je povratak u Ligu prvaka.

Oglasi

# TIM O.U. G-R B
1. Man. City 35 92:31 85
2. Arsenal 37 83:43 81

Što se Nottingham Foresta tiče, jasno je da su nakon ove pobjede obezbjedili ostanak u eliti. Southampton je već prežaljen, a Leicester i Everton ne mogu stići Nottingham na tabeli, a vjerovatno neće ni Leeds. 

# TIM O.U. G-R B
16. N. Forest 37 37:67 37
17. Everton 37 33:57 33
18. Leeds 36 46:71 31
19. Leicester 36 49:67 30
20. Southampton 36 31:66 24

U posljednjem kolu Arsenal će na Emiratesu dočekati Wolverhampton, dok će Nottingham Forest u goste kod Crystal Palacea.

Manchester Cityja što se tiče, sutra će na Etihadu dočekati Chelsea što će im biti posljednja domaća utakmica ove sezone, pa će vjerovatno i proslaviti novu titulu.

Do kraja će igrati još na gostovanjima kod Brightona i Brentforda, no ono najvažnije slijedi 3. i 10. juna kada igraju finala FA Cupa protiv Manchester Uniteda i Lige prvaka protiv Intera i imaju šansu ovu sezonu završiti s tripletom. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 37.kolo:

Nottingham Forest - Arsenal 1:0 (Awoniyi 19')

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
A jes tesko tamo osvojiti ligu, jos ih i sudije guraju. Tu bi se Zrinjski i Sarajevo borili za sami vrh.
1 6
DOKTOR_GAZ_
Gdje su ovi MISEVI LUZERSKI, vise i NE PSUJU koliko su frustrirani..je li OPET DOKTOR kriv za NEOSVAJANJE TROFEJA..
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti