Arsenal deklasirao gradskog rivala i napravio novi veliki korak ka tituli prvaka Engleske!

Četiri gola u mreži gostiju

Arsenal deklasirao gradskog rivala i napravio novi veliki korak ka tituli prvaka Engleske!

E. Ganibegović

Arsenal krupnim koracima korača ka prvoj tituli prvaka Engleske nakon 19 godina. Danas su ne Emirates stadionu deklasirali gradskog rivala.

U okviru 28. kola engleske Premier lige Arsenal je na svom stadionu u malom derbiju Londona s 4:1 savladao Crystal Palace.

Prvu šansu imali su gosti preko Zahe u 12. minuti kojem Ramsdale brani udarac, da bi Topnici u vodstvo došli u 28. minuti preko Martinellija nakon asistencije Sake.

Igrala se sama završnica prvog dijela kada Arsenal stiže i do drugog pogotka. White je sjajno uposlio Saku, a ovaj duplira vodstvo izabranika Mikela Artete.

Deset minuta igre u drugom dijelu trebalo je Arsenalu da stigne do trećeg pogotka, a strijelac je bio Xhaka.

Schlupp je smanjio vodstvo Arsenala u 63. minuti, no u 74. je sve dileme riješio svojim drugim golom na današnjoj utakmici Bukayo Saka.

Oglasi

Nakon ove utakmice Arsenal ima na vrhu 69 bodova, osam više i utakmicu više od drugoplasiranog Manchester Cityja s kojim će do kraja voditi bitku za prvaka. Crystal Palace je na 12. mjestu s 27 poena. 

U narednom kolu, nakon reprezentativne pauze, Arsenal će ponovo biti domaćin i to Leedsu, dok će Palace na svom terenu ugostiti Leicester.

Današnjom pobjedom Arsenal je postao prva ekipa koja je pobijedila na devet londonskih derbija u jednoj sezoni.

Također, po prvi put nakon 2004. godine Topnici su postigli najmanje tri gola u četiri vezane ligaške utakmice što dovoljno govori o tome u kakvoj se formi nalaze.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier league, 28. kolo:

Arsenal - Crystal Palace 4:1 (Martinelli 28', Saka 43', 74', Xhaka 55'; Schlupp 63')

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Bravo, matematicki osiguran TOP 6..sretno momci, sto vise utakmica kao ovaj cetvrtak, i bit ce to to..moze se top 6 i ranije osigurati..ova sezona je DOKAZ..otvoren im je put da NEOSVOJE LIGU..puno srece i da je NEOSVOJE..
1 4
green_dragon
Ma igraju djeca....milina ih gledati
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi