Arteta je razočaran, ali rekao je ono što se dopalo svim navijačima Arsenala

Cilj je sasvim jasan

Arteta je razočaran, ali rekao je ono što se dopalo svim navijačima Arsenala

S. Mlaćo
Arsenal sinoć nije uspio savladati Sporting i proći dalje u Evropskoj ligi.

Topnici su razočarali svoje navijače, iako se nakon 2:2 u Lisabonu očekivalo da će proći dalje i tako nastaviti sjajnu sezonu.

Na kraju su ipak izgubili nakon izvođenja jedanaesteraca, a menadžer trenutnog lidera Premier lige Mikel Arteta imao je šta reći.

Prve dvije serije penala donijeli su pogotke na obje strane. U trećoj seriji izvođači ponovo precizni. Ramsdale je bio blizu odbrane, a baš kao i Adan.

Čevrta serija je donijela gol Sportigna, a Adan je odlično odbranio udarac Martinellija. U petoj seriji Nuno Santos je zabio i odveo Sporting dalje.

Jasno je da je sada fokus Arsenala na prvenstvu, no ipak žale zbog ispadanja.

Oglasi

"Težak udarac, željeli smo proći dalje. Momci su se trudili, ali nismo uspjeli. Čestitam Sportingu, a mi smo razočarani. Moramo raditi neke stvari bolje, nismo bili na najvišem nivou. Ipak, momci su dali sve od sebe i to nije bilo dovoljno“, rekao je Arteta.

Odmah je govorio o prvenstvu.

“Pred nama je još 11 utakmica i sav fokus je na domaćem prvenstvu. Svi razmišljamo samo o narednoj utakmici, a to je Crystal Palace. U nedjelju moramo biti u najboljem fizičkom i mentalnom stanju“, dodao je Arteta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal ima pet bodova prednosti nad Manchester Cityjem i zaista se očekuje zanimljiva završnica.

Topnici su u posljednjih pet kola upisali isto toliko pobjeda, dok je City na jednom meču remizirao, a ostale slavio.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi