Arsenal dobija trenera, ali i ostaje bez najboljeg igrača

Veliki dani su pred Topnicima

Arsenal dobija trenera, ali i ostaje bez najboljeg igrača

S. Grebović

Nema sumnje da će glavni zadatak Mikela Artete biti da "oživi" zvijezde tima i da one konačno zaigraju u skladu sa svojim mogućnostima.

Tu se prije svega misli na Mesuta Ozila i Pierre-Emericka Aubameyanga, koji u posljednje vrijeme ne liče na sebe.

Arsenal već godinama ne igra Ligu prvaka, zbog toga je možda donekle i razumljiva njihova nezainteresovanost što četvrtkom veče igraju protiv Viktorije Plzen i ekipa sličnog ranga umjesto sa Barcelonom, Bayernom, Liverpoolom itd..

Ozilu uskoro ističe ugovor i nema namjeru da se zadržava u Londonu, dok Aubameyang razmišlja u pravcu Reala, o čemu se proteklih dana pisalo po medijima.

Opšte je poznato da Gabonac nema baš lijepo mišljenje o Arteti, što je dodatno podgrijao njegov brat Willy komentarom na društvenim mrežama o novom potencijalnom treneru Topnika.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Drugi problem sa kojim će se suočiti Arteta je ograničen fond novca koji će mu uprava dati na raspolaganje u prelaznom roku, što je i razumljivo s obzirom na rezultate u proteklom periodu.

Arsenal trenutno zauzima deseto mjesto sa svega 22 osvojena boda na svom kontu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

yossarian
To ti je kad od stabla ne vidiš šumu. Pohvališ nepismen tekst samo zato što je autor izrekao tezu koju Khalifa mantra otkako je otkrila internet. Po kuloarima se priča, ne piše se. Piše se u medijima, u novije vrijeme i elektronskim. Onda "...nezainteresovanost što četvrtkom veče igraju..." Šta znači četvrtkom veče, kao sintagma i u kontekstu članka? Stoga, prvo nauči neka osnovna pravila pravopisa i gramatike bosanskog jezika, npr. da se "stoga" u značenju "zbog toga" piše zajedno, a ne odvojeno. S toga ima značenje sa toga (nečega). A Mia vidjela svog KLEMPU i odmah hvali članak.
2 1
edinho
GREBOVICU hebo ti GAZIJA zenu.....a ja vama obojici MATER...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi