Fabrizio Romano donio velike vijesti: Arteta sprema novo ujedinjenje sa igračem Manchester Cityja

Sve bi trebalo bii riješeno ubrzo

Fabrizio Romano donio velike vijesti: Arteta sprema novo ujedinjenje sa igračem Manchester Cityja

Esmer Oštraković

Iako je do novog prijelaznog roka ostalo još dva mjeseca, Mikel Arteta je već krenuo da radi na novim pojačanjima. Tako barem tvrdi ekspert za transfere, Fabrizio Romano.

Naime, on tvrdi da je Arteta spremio veliku ponudu za jednog od bivših igrač Manchester Cityja i da ga želi vidjeti u Arsenalu.

Prošlog ljeta Topnici su trošili zaista mnogo, a "pao" je i najveći transfer u historiji kluba jer su za 105 miliona funti doveli Declana Ricea iz West Hama.

Osim toga mnogo novca potrošili su na dovođenje Kaija Havertza, koji trenutno nije opravdao ništa od novca koji je plaćen.

Iako je Arteta pojačao svoj vezni red sa ova dva velika transfera, namirisao je Arteta da bi trebao dovesti još jednog sjajnog fudbalera.

Oglasi

Kako prenosi Fabrizio Romano, Arteta je već krenuo da radi na dovođenju fudbalera Aston Ville, Dogulasa Luiza.

Osim toga na njegovom radaru nalazi se i fudbaler Wolverhamptona koji igra po krilnim pozicijama, a radi se o Pedru Netu.

"Arsenal prati situaciju oko Pedra Neta već neko vrijeme, a osim toga su krenuli da rade na dovođenju nekih igrača koje voli Arteta.

Douglas Luiz je na vrhu liste, uvijek su ga mnogo cijenili u Arsenalu", rekao je Fabrizio Romano.

OVaj fudbaler je u periodu od 2017. do 2019. godine bio u Manchester Cityju, ali nikada nije dobio pravu šansu u klubu.

Dvije sezone praktično je proveo na posudbi u Gironi, a nakon toga 2019. godine otišao je u Aston Villu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Odigrao je ukupno 162 utakmice za svoj trenutni klub, te je postigao 16 golova.

Kada je riječ o protekloj sezoni odigrao je 37 utakmica u Premiershipu, te je postigao šest golova i impresionirao je Artetu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi